Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To rugbyspillere om­kom etter natt­klubbesøk på Sri Lanka

To britiske rugbyspillere er døde på Sri Lanka. De to klagde på pusteproblemer og ble sendt til sykehus hvor de omkom.

OMKOM: Tom Baty og Thomas Howard døde på sykehus på Sri Lanka etter at pustebesvær gjorde dem kritisk syke. Foto: Durham City RFC
OMKOM: Tom Baty og Thomas Howard døde på sykehus på Sri Lanka etter at pustebesvær gjorde dem kritisk syke. Foto: Durham City RFC Vis mer

To britiske rugbyspillere er døde på Sri Lanka etter å ha havnet på sykehus på grunn av problemer med å puste, ifølge lokalt politi.

26 år gamle Tom Baty ble den andre spilleren som døde etter å ha blitt lagt inn på sykehus i hovedstaden Colombo. Tidligere hadde hans ett år yngre lagkamerat Thomas Howard omkommet kort tid etter at de to ble lagt inn på søndag morgen.

Det er britiske Sky News som først omtalte saken.

De to britene var på turné på Sri Lanka med amatør-rugbylaget Clems Pirates, som er en del av rugbyklubben Durham City RFC.

Noen av klubbens spillere gikk på en nattklubb etter å ha spilt sine første kamp under turneen og returnerte til hotellet tidlig i morgentimene søndag morgen, ifølge det lokale politiet.

De to spillerne klaget på pusteproblemer til hotellets administrasjon rundt klokka ti søndag morgen og ble raskt sendt til sykehuset.

Ber om ro rundt familiene

Etter Batys dødsfall skrev klubben følgende offisielle uttalelse på sine nettsider.

– Det er med stor tristhet at klubben nå kan bekrefte at Tom Baty, 26, fra Durham City har dødd i ettermiddag etter at han ble lagt inn på sykehuset søndag 13. mai.

– Klubben ber om at Howard og Baty-familiens rett til privatliv blir respektert og opprettholdt i denne vanskeligste tiden. Våre dypeste kondolanser går til Baty-familien.

I en pressemelding utstedt mandag etter Howards bortgang, sa klubbpresidenten Durham City RFC, Richard Wilkinson at de fortsatt ville støtte turneen til Pirates-laget på Sri Lanka.

– Begge spillerne og Clems Pirates innehar en spesiell plass i vår rugbyfamilie og vår støtte er betingelsesløs. Vi kommer også til å fortsette å støtte Clems srilankiske turnégruppe ved å være i jevnlig kontakt med våre ansatte som er med på Sri Lanka.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media