To seire på to dager for Kjetil Jansrud

Super-G-triumf i Canada.

VANt: Kjetil Jansrud tok karrierens fjerde verdenscupseier og sin andre seier på to dager da han vant super-G-rennet i Lake Louise søndag kveld. Foto:  Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images/AFP
VANt: Kjetil Jansrud tok karrierens fjerde verdenscupseier og sin andre seier på to dager da han vant super-G-rennet i Lake Louise søndag kveld. Foto: Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kjetil Jansrud tok en ny verdenscupseier på bortebane da han søndag vant super-G-rennet i Lake Louise på suverent vis.

Før helgen var tre triumfer i Kvitfjell de eneste verdenscupseirene Jansrud sto med. Et glimrende utfor lørdag ble fulgt opp med et minst like bra super-G søndag.

I mål var nordmannen 29 hundredels sekund foran nestemann på lista, østerrikske Matthias Mayer. Dominik Paris på tredjeplass var 31 hundredeler bak Jansrud.

I Sotsji-OL var det nettopp i super-G at 29-åringen fra Vinstra klinket til og vant gull. Etter søndagens triumf står han med tre verdenscupseirer i super-G og to i utfor.

- Vanvittig bra Som vanlig var trener Håvard Tjørhom litt avventende med å juble, men på telefon fra Canada holdt det hardt. Sjansen for at noen av de 30 siste startende slår Jansrud er nemlig astronomisk.

- Det ser ut som seier. Forholdene er veldig jevne og stabile, og jeg ser heller ingen bak som kan overraske, sier Tjørhom til NTB.

To seirer på to dager er rett og slett veldig bra, kommer det videre fra landslagstreneren.

- Dette er en vanvittig bra helg. Konkurransen er knalltøff og en kan ikke gjøre mange feil før en ender langt ned på listene. Så dette er fantastisk av Kjetil, sier Tjørhom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer