Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To Shampo-poeng ga seier

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Espen Knutsen feiret 30-årsdagen med to målgivende pasninger mot Chicago i natt. Columbus vant overraskende mot NHLs nest beste lag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette var en bra presang. Vi trengte denne seieren, sier en fornøyd Espen til Dagbladet.no.

- Det var godt med to poeng, men jeg kunne fort fått fire, fortsetter nordmannen.

Han var nemlig på isen ved fire av Columbus' scoringer, og spilte nesten 22 minutter i natt.

Shampos første målgivende kom etter to minutter av andre periode, og førte til at Columbus tok ledelsen 2-1.

Shampo tok med seg pucken inn i offensiv sone i overtall, bremset og sendte den til Deron Quint som kom i fart bakfra. Quint klemte til, men sendte avgårde et håpløst skudd som ville gått minst fem meter utafor.

Men en god porsjon flaks gjorde at pucken traff en Chicago-skøyte og smatt forbi en utmanøvrert Chicago-keeper.

Stanga

Blackhawks utliknet noen minutter seinere.

Men etter 15 minutter av andre periode stjal Grant Marshall pucken fra en Hawks-forsvarer og kom alene mot keeper. Han passet uegoistisk til Shampo som kom i fart. Espens skudd gikk via keeper og i stanga før pucken ble panikk-klarert ut til Rusty Klesla som enkelt sendte den i tomt bur.

Siden en Chicago-spiller hadde muligheten til å klarere ble scoringa oppført uten assistanse i kampprotokollen.

Minuttet etter økte Mike Sillinger til 4-2 da han fra død vinkel skjøt pucken via keeper Jocelyn Thibault og i mål.

Nesten utlikning

I tredje periode spilte Espen fram til den avgjørende 5-3-scoringa i spill fem mot tre. Denne gangen lurte Shampo hele Chicago da han så mot blålinja mens han istedet spilte en pasning i blinde til Grant Marshall som sto helt åpen rett foran mål. Marshall scoret enkelt.

Og da kokte det blant de 18 136 frammøtte i Nationwide Arena.

- Jeg titta mot Whitney og finta dem ut. Men det var et fint skudd av Marshall også. Det var gøy at vi klarte å score fem mål, kommenterer Espen.

Seinere reduserte Eric Daze til 5-4, og samme mann burde utliknet ti sekunder før slutt. Men en utrolig redning fra Ron Tugnutt sikret hjemmelaget begge poengene.

Kunne scoret

Shampo var også involvert i 1-0-scoringa midtveis i første periode. Espen dumpet da pucken inn i sonen i overtall, og Mike Sillinger styrte inn et Ray Whitney-skudd noen sekunder seinere.

Shampo hadde også en kjempesjanse til å score sjøl da han kom alene med keeper etter elleve minutter av andre periode. Men Thibault hentet fram sin beste redning i kampen.

- Dette var etterlengtet. Og Chicago er jo nest best i NHL for tida, sier Espen som etter kampen ble gratulert både for godt spill og bursdag.

I morgen møter Columbus New York Rangers.Nattas Shampo-tall: 2 målgivende pasninger, 21,54 minutter spilletid, +1 i +/-.

Shampo har 4 mål og 19 målgivende pasninger denne sesongen.

Fem mål i én kamp tangerer sesongbeste for Columbus.

Hele Norges coronakart