To Shampo-poeng

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Columbus-Calgary 3-0. Espen Knutsen var strålende da Columbus slo Calgary i natt. Shampo la to målgivende pasninger og ble kåret til isens tredje beste.

- Det gikk bra i dag. Særlig i overtall, sier en fornøyd Shampo til Dagbladet.no.

Espen innkasserte dermed ytterligere bonusdollar for å ha nådd 45 poeng denne sesongen. Neste bonusmål er 50 poeng, noe 29-åringen mener er innenfor rekkevidde.

- Fortsetter det som det gjør nå, burde det gå greit, sier Espen - som mistet rekkekameraten i natt.

Columbus' toppscorer Geoff Sanderson pådro seg nemlig en kneskade i første periode og er trolig ute for resten av sesongen.

Men det hindret ikke Espen i å plukke poeng i Nationwide Arena i natt.

Nydelig pasning

Shampos første målgivende pasning kom ca. sju minutter ut i andre periode. Espen styrte overtallsspillet nydelig til tross for at de vanlige overtallsgutta ikke var på isen. Sanderson var skadd og Steve Heinze ble sendt til Buffalo tidligere i uka.

Fra rett bak mål la Shampo en nøyaktig pasning til Tyler Wright som kom i fart mot mål. Og enkelt kunne øke ledelsen til 2-0.

- Nydelig av Espo, sier Wright til Fox Sports.

- Det gikk greit uten Sanderson og Heinze mot Calgary. Men det er klart vi kommer til å merke det framover. Det er ikke bra at de er borte, sier Espen.

Overtall

Bare noen minutter etter scoringa kom Shampo og rekkekamerat Robert Kron alene mot én Calgary-forsvarer. Espen fikk en pasning som sendte ham alene med keeper.

Men nordmannen valgte klokt og uegoistisk å sende den tilbake til Kron som hadde åpent mål. Men som bommet på pucken og ikke klarte å score.

Shampos målgivende pasning nummer to kom ti minutter ut i tredje periode. Også denne gangen i overtall.

Espen holdt på pucken langs vantet lenge nok til at backen Jamie Heward sklei fri på motsatt side. Shampo la tversoverpasninga - og Heward fyrte umiddelbart av et kanonskudd fra ni meter som føyk i mål. Og 3-0 til hjemmelaget.

Sparket treneren

Shampo skjøt også tre skudd som alle gikk centimeter til side for mål.

- Synd. Jeg burde ha scoret på det ene skuddet. Da hadde jeg åpent mål, men satt pucken for langt til venstre, forteller Espen.

Mattias Timander scoret Columbus' første mål allerede etter tre minutter. Og det var aldri noen tvil om at hjemmelaget var best.

Calgary fikk en dårlig oppladning da klubben sparket trener Don Hay en drøy time før kampstart. Hay var tidligere assistent-trener for Shampo i Anaheim.

Columbus spiller mot Atlanta borte i morgen.

  • Shampo har notert seg for elleve mål og 34 målgivende pasninger denne sesongen. Han har poeng i ti av de siste elleve kampene.
  • Nattas Shampo-tall: 2 poeng, 19,21 minutter spilletid, 0 i +/- statistikken, 2 dropper (tapte begge).