Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To sjølmål, rødt kort og uavgjort

Drama for Odd og Lillestrøm på Åråsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRÅSEN (Dagbladet.no) Lillestrøm-Odd Grenland 2-2: Toppoppgjøret på Åråsen eksploderte med en eneste gang.

Etter bare tre minutter var Heinz Müller, Ali Gerba og Frode Kippe innblandet i en situasjon som endte med at sistnevnte satte ballen i eget mål med leggen.

Kanskje skulle det ha vært blåst frispark for angrep på keeper.

LSK-dominans

Etter hvert tok Lillestrøm mer over, og gjestene trakk seg lenger og lenger tilbake på banen.

De gulkledde vertene gikk stadig angrep, særlig via venstrekanten.

Men da utlikningen til slutt kom, i det 37. spilleminutt, skjedde det etter en flott kontring som endte på høyrekanten:

LSK gikk rett i angrep etter en corner på motsatt side, og ballen ble til slutt slått hardt inn foran mål av Bjørn Helge Riise.

MARSJORDRE: Dommer Kristoffer Helgerud viser ut Odds Rune Almenning Jarstein, for å ha kastet ballen på LSKs Arild Sundgot. Foto: Scanpix
MARSJORDRE: Dommer Kristoffer Helgerud viser ut Odds Rune Almenning Jarstein, for å ha kastet ballen på LSKs Arild Sundgot. Foto: Scanpix Vis mer

Der møtte Robert Koren, men han klarte bare å få ballen i stolpen. Derfra gikk kula videre i kroppen på Tarjei Dale og tilbake i hans eget mål.

Rødt kort

Seks minutter seinere presterte Odds Rune Almenning Jarstein å kaste ballen i ryggen til Arild Sundgot, som hadde gått i kroppen til keeperen etter at det var blåst.

Dommeren konfererte med linjedommeren, før han delte ut et rødt kort.

- Hvis en dommer oppfatter at en spiller kaster ballen på en motspiller, skal det være rødt kort, sier Norges fotballforbunds dommersjef Rune Pedersen til Dagbladet.no.

- Det vi ser er at keeperen kaster ballen i ryggen på Lillestrøms spiller. Ballen er da å regne som en forlengelse av arma, og forseelsen er å regne som et slag. Jeg angrer ikke på avgjørelsen, sier dommer Kristoffer Helgerud sjøl.

Rolig start på andre omgang

Starten på andre omgang ble et antiklimaks etter de fantastiske første 45 minuttene.

Lillestrøm hadde, som ventet, ballen mest, og tempoet i kampen var lavt.

Men til slutt gikk det som det måtte gå for et slitent Odd-lag.

Etter en flott kontring med utelukkende pasninger i lengderetning, kom Arild Sundgot alene med keeper Espen Isaksen i det 62. minutt.

Angriperen gjorde ingen feil, og Lillestrøm var i ledelsen for første gang i kampen.

Misbrukte sjanser

Deretter fortsatte hjemmelaget å dominere kampen fullstendig, men det nærmeste de kom et nytt mål, var de to følgende situasjonene:

Bjørn Helge Riises volleyskudd like utenfor i det 68. minutt og Robert Korens heading like over mål i det 78. minutt.Mellom disse to situasjonene hadde Odd Grenland på sin side en strålende sjanse til å utlikne etter et hurtig tatt frispark, som endte med et sleivskudd som strøk Lillestrøm-keeper Heinz Müllers høyre stolpe.

Odd utliknet på overtid

På overtid dukket så Tarjei Dale, mannen som scoret sjølmål i første omgang, opp foran Lillestrøms mål.

Han rettet baklengsmålet med et skudd i nettmaskene fra kort hold - og sikret dermed ett verdifullt poeng på bortebane for Odd.

Syndebukken ble helt.