NERVEPIRRENDE UKA: Pep Guardiola og Lionel Messi møter Arsenal til kvartfinaleretur i Champions League tirsdag, før seriefinalen mot Real Madrid står for tur på lørdag. Foto: AP Photo/David Ramos
NERVEPIRRENDE UKA: Pep Guardiola og Lionel Messi møter Arsenal til kvartfinaleretur i Champions League tirsdag, før seriefinalen mot Real Madrid står for tur på lørdag. Foto: AP Photo/David RamosVis mer

To skjebnekamper på fire dager

- Arsenal viktigere enn Real.

|||

I løpet av uken kan Barcelonas sesong langt på vei være spolert. To skjebnekamper venter.

Først skal Barcelona ut mot Arsenal i Mesterligaen. Spanjolene herjet i London, men rotet vekk tomålsledelse (2-2). Likevel har katalanerne et godt utgangspunkt foran returmøtet på Camp Nou.

Til helgen venter storkamp mot Real Madrid. «El Clasico» på Bernabeu i den spanske hovedstaden kan langt på vei avgjøre gullkampen i La Liga. Med uavgjort vil Barcelona vinne serien, dersom lagene vinner resten av sine kamper.

Barcelona-spillerne er ikke i tvil. Arsenal-kampen er viktigst i skjebneuken. Det er en vinn eller forsvinn-kamp. Et feilskjær mot Real Madrid kan i det minste rettes opp.

- Uten tvil er tirsdagens kamp (mot Arsenal) sesongens viktigste. Den er viktigere enn kampen på Bernabeu. Dersom vi avanserer kan vi bli både seriemestere og europacupvinnere denne sesongen, sier Barcelona-trener Pep Guardiola.

Begge lagene stiller redusert på Camp Nou. Vertene mangler den suspenderte forsvarsduoen Gerard Pique og Carles Puyol, mens angriperen Zlatan Ibrahimovic er ute med lårskade. Svensken scoret begge målene i London sist uke. Han blir savnet.

Bendtner optimist

Arsenal-spissen Nicklas Bendtner håper Barca-skadene skal gjøre det mulig for «Gunners» å avansere. Engelskmennene stiller dog også redusert. William Gallas og Cesc Fabregas er begge ute resten av sesongen. Det vil merkes, men Bendtner er mest opptatt av Barcelonas forfall.

- Alle lag som må spille uten to av sine faste forsvarsspillere vet at det ikke er bra for dem. Dette er to spillere som spiller fast uke etter uke, og som de bygger laget rundt. Dette er bra for oss, sier Bendtner.

Dansken er optimist selv om også hans lag stiller med redusert mannskap.

- Dette blir en tøff kamp for begge lag, men vi tror at vi kan klare det. Dette er et trofé vi ønsker å vinne, og skal du vinne Mesterligaen må du slå alle de beste lagene, sier spissen.

Abidal tilbake

Barcelona kan i det minste glede seg over at Eric Abidal er tilbake. Han spilte 90 minutter i 4-1-seieren over Athletic lørdag, og virket ikke preget av å spille sin første kamp siden i februar.

- Kampen mot Arsenal er langt viktigere enn Real-kampen. Denne uken avgjør mye av vår sesong. Det vil være lettere å reise til Bernabeu dersom vi allerede er klare for semifinalen, sier Abidal.

Real Madrid og Barcelona har begge 77 poeng foran helgens storkamp.

- Jeg ser slik på det at dersom vi taper mot Real Madrid, så er det fortsatt nok kamper igjen til at vi kan slåss om tittelen. Derfor blir Arsenal-kampen viktigst. Den er en være eller ikke være-kamp.

Antatte lag:

Barcelona: Valdes - Alves, Milito, Tsjygrynskij, Abidal, Busquets, Xavi, Keita, Messi, Henry, Pedro (ev. Bojan).

Arsenal: Almunia - Sagna, Vermaelen, Campbell, Clichy, Song, Diaby, Denilson, Walcott, Bendtner, Nasri. (©NTB)