Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To skrekkelige tendenser ble enda verre. Nå ser det mørkt ut for Tromsø

Poengdeling mellom AaFK og Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Tromsø - Aalesund 1-1 (0-0)

(Dagbladet): Tromsø hadde åtte kamper uten seier, mens AaFK hadde seks strake bortetap før møtet på Alfheim.

Begge lagene ville gjøre noe med den uvanlig svake formen, men ingen klarte det. AaFK og Tromsø ødela for hverandre, slik at ingen klarte å bruke kampen til å komme på rett spor igjen.

AaFK var mest fornøyd med ett bortepoeng, mens Tromsøs niende kamp uten seier betyr at deres eksistens i Tippeligaen er i fare.

Tromsø har et knalltøft kampprogram fremover med Molde og Viking i de neste kampene og hadde virkelig trengt en seier i dag.

- Vi må bare kjøre på og prøve å plukke så mange poeng som mulig. Så får vi håpe det løsner snart, sier Tromsøs målsscorer Runar Espejord til C More.

- Vi er passelig fornøyd med ett poeng, som er utrolig viktig. Det betyr at vi slipper å tenke så mye bakover på tabellen, sier AaFK-trener Trond Fredriksen.

- Det poenget er kan bli livsviktig for oss. Nå skal vi smadre Sandefjord i neste kamp, så får vi luka vi trenger, oppsummerer AaFKs Bjørn Helge Riise.

Hoseth viste seg frem Etter at Tromsø skapte de første halvsjansene på eget kunstgress, viste AaFK seg frem på kontringer, anført av playmaker Magne Hoseth.

Både formspilleren Leke James og Peter Orry Larsen var nær scoring i løpet av få minutter, før Hoseth sendte en smart gjennombruddspasning til Henrik Bjørdal, men avslutningen til stortalentet gikk like utenfor.

Like etterpå var Hoseth og Bjørdal igjen involvert da Vebjørn Hoff til slutt fikk sjansen fra kort og skrått hold, men TIL-keeper Pål Vestly Heigre slapp med skrekken.

Etter 25 minutter viste Kent-Are Antonsen frem skuddfoten, men det knallharde skuddet ble avverget av Sten Grytebust. På den påfølgende corneren var Remi Johansen enda nærmere scoring, men headingen gikk like over.

Marin Orsulic prøvde på et frekt brassespark like etterpå, men det ble ingen nettkjenninger før pause.

Selvmål med ryggen Kampuret viste 50 minutter da AaFK fikk hull på byllen.

Tidligere Tromsø-spiller Jo Nymo Matland slo en bra corner som ble oppsøkt av Orry Larsen og Johansen. Duellen endte med at ballen spratt i ryggen til Tromsø-spilleren og i mål.

Dermed ledet tangotrøyene 1-0 i Tromsø.

Tromsø kjempet desperat for å sørge for balanse i regnskapet og hadde en god sjanse etter 65 minutter. Hurtigtoget Hans Nordbye løp seg fri og fyrte løs inne i 16-meteren, men AaFK-keeper Sten Grytebust reddet mesterlig.

Fem minutter senere fikk vertene uttelling. Innbytter Runar Espejord vendte elegant opp i 16-meteren og banket inn utligningen fra kort hold.

Begge lag hadde lyst på tre poeng, men ingen klarte å avgjøre kampen til sin fordel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!