To slag fra en million

Vanligvis er Henrik Bjørnstad vant med å få flest birdier, men også flest bogeyer på golf-banen. Under Irish Open er han derimot veldig stabil og ligger på sjetteplass før finaledagen - to slag fra tredjeplassen og en million kroner.

- Tidligere har jeg vært vant med å få flest birdier i de turneringene jeg har spilt i, men på den andre siden har jeg også fått flest bogeyer, ler Henrik Bjørnstad.

Foran Montgomerie

Med en eagle-putt fra 20 meter rett i koppen på det siste hullet i går, avanserte Oslo-gutten fra 23. plass til 6. plass i den prestisjetunge Irish Open. Gårsdagens runde gikk han på 67 slag, fire under par, og et slag bedre enn sammenlagtlederen Colin Montgomerie.

- Puttene er min største styrke, men også utslagene har fungert bra denne uka. Jeg har lagt mer vekt på teknikk det siste året, og det er nok grunnen til at det har løsnet nå, sier Bjørnstad til Dagbladet.

Dagen begynte han med par etter de første 13 hullene, men tok seg sammen på de siste ni hullene, fikk birdie på det 14. og 16. hullet før han avsluttet med eagle.

Når han går på banen sammen med italieneren Massimo Scarpa i dag, er han med på å kjempe om en million kroner.

- Jeg er ikke overrasket over at det går så bra som det gjør, jeg har hatt spillet i meg hele tida. Det blir viktig at jeg er tålmodig i dag, slik at jeg unngår slurvefeil, sier Bjørnstad.

Proff siden 97

Bjørnstad slo sine første golf-slag på Bogstad som 11-åring og ble profesjonell i 1997.

- Da jeg var 13 år, visste jeg at det var dette jeg ville drive med, og det er utrolig gøy å spille foran 30000 tilskuere i Irland, sier han.

Etter tre runder ligger Bjørnstad på seks under par, og er bare to slag bak de tre som ligger på tredjeplass foran dagens siste runde.