TO SMÅ FYRER. Tranmælsgutt og Eirik Høitomt er ikke særlig storvokste, noen av dem. Men sammen blir de til noe stort i banen. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
TO SMÅ FYRER. Tranmælsgutt og Eirik Høitomt er ikke særlig storvokste, noen av dem. Men sammen blir de til noe stort i banen. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

To små blir til en stor

Den minste blir største V75-favoritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Klikk her og bli med i kampen om 30 millioner!

Det er to små karer som til sammen blir til lørdagens store holdepunkt i V75-spillet.

Tranmælsgutt minner mest om en ponni, som bare spinner fra større konkurrenter.

Superkusk Eirik Høitomt er ikke særlig høy han heller.
Men han er stor i sulkyen. Han feier motstanden til side over alt hvor han kjører travløp.
Høitomt leder championatet på fem baner, når sesongen går mot slutten. At han blir suveren landschampion har alle tatt for gitt siden nyttår.

Tror på V75-seier

Lørdag har han god tro på at han reiser hjem fra Trondheim med seier i bagasjen.
Høitomt er ettertraktet som kusk. Ved siden av gode hester han har for vane å kjøre på østlandet, får Høitomt også alltid interessante lokale hester å kjøre når det dreier seg om en lørdag på Leangen travbane.
-Arrangørene er flinke til å skaffe spennende hester. Jeg vil gjerne få skryte av dem, sier Høitomt til Dagbladet.

Det er den lille seiersmaskinen han trekker fram som sin beste sjanse blant flere spennende hester.

-Tranmælsgutt har vært veldig god. Han har fungert fint i løpene. Og det er klart at jeg har god tro på en ny seier. Tranmælsgutt er ikke stor. Men han virker enda mindre enn han egentlig er, fordi vogna han har med seg er stor, forklarer Høitomt.

Her er superkuskens vurderinger av de andre hestene han kjenner godt.
Og det er interessante saker:

Thai Tanisha (V75-3) travet på 17-tallet i sin tredje start i livet. Det er bra. Jeg vet at Lars (Romtveit red.anm.) er fornøyd med henne i trening. Det kan bli vanskelig fra et dårlig tolvte spor. Men blir det litt kjør foran, vil kanskje det lange oppløpet på Leangen bringe oss helt fram på resultatlista. Jeg mener hun skal strekes på V75-kupongen.
Edenhof (V75-6) er ikke borte, om hun får spare speeden til slutt. Psyken hennes tilsier at hun må kjøres på sjanse. Hun er veldig bra på en kortspeed.
Non Stop Laser (V75-7) kan jeg egentlig si det samme om som for Edenhof. Hun kan spurte bra, om hun bare får det rette smygløpet, avslutter Eirik Høitomt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer