To snodige partyfiksere

X-Games er mye mindre som TV-sport enn du tror. Men uansett gjelder det å passe på idrettens egne verdier.

IKKE SÅ STORT :  X-Games i Aspen byr på stor idrett, men er ikke like populær som TV-sport som du kanskje tror. Hjemme i USA trekker de sju konkurransene bare såvidt over en million seere i snitt. FOTO: Nathan Bilow/Agence Zoom/Getty Images/AFP.
IKKE SÅ STORT : X-Games i Aspen byr på stor idrett, men er ikke like populær som TV-sport som du kanskje tror. Hjemme i USA trekker de sju konkurransene bare såvidt over en million seere i snitt. FOTO: Nathan Bilow/Agence Zoom/Getty Images/AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅR Oslos politikere vil gi TV2 et bidrag på 42 millioner kroner for å arrangere en av vinterdelene i X-Games i 2016, er det selvsagt et plaster på eget sår etter at byen mistet OL.

Det er et lite plaster; muligens mindre enn politikerne selv kalkulerer med siden X-Games ikke er fullt så kult som mange tror. Akkurat det gjenstår å se, om det blir TV-sending fra Oslo neste vinter.

Foreløpig dreier det seg om å sikre arrangementet etter at både politikerne og TV-sjefene har glemt at det ikke bare er fritt fram for å  bruke idrett som lokkemiddel.

DET er mye pent å si om TV2 som sportskanal. I løpet av de tjue siste årene har de satt en ny norsk TV-standard  på formidlingen av idrett, og underveis har selskapet oppnådd fine økonomiske resultater, dels basert på god posisjonering i forhold til fotball- og OL-rettigheter.

Nå virker den økonomiske horisonten mørkere, og slikt sett skulle kanalen også visst bedre enn å utfordre den samme idretten på det grunnleggende spørsmålet om rettigheter til sportskonkurranser.

For det er idrettens naturlige rett til å arrangere konkurransene sine det dreier seg om når TV2 på forunderlig vis får direkte betalt av Oslo kommune for at de to sammen skal være partyfiksere for X-Games 2016 i hovedstaden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.