Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- To spillere fikk 100 000 kroner, en tredje fikk 30 000

Den ene skal ha hatt «høy sigarføring» i dagene etterpå.

HARDT RAMMET KLUBB: Kampfiksingssaken tok i går en dramatisk utvikling. Nå er tre spillere fra Follo siktet. Her fra treninga til 2. divisjonslaget denne uka. Foran - sladdet - en av de siktede spillerne.
HARDT RAMMET KLUBB: Kampfiksingssaken tok i går en dramatisk utvikling. Nå er tre spillere fra Follo siktet. Her fra treninga til 2. divisjonslaget denne uka. Foran - sladdet - en av de siktede spillerne. Vis mer

(Dagbladet): Minst to av de fire siktede spillerne skal ha fått opptil 100 000 kroner i kampfiksingsskandalen.

En av de siktede skal ha hatt «høy sigarføring» i dagene etter kampen. Dagbladet kjenner detaljer i etterforskningen mot de fire spillerne som er siktet for heleri. Tre er fra Follo, mens en spiller på Asker.

Sistnevnte er kamerat med minst én av Follo-spillerne.

Ingen av de siktede erkjenner straffskyld, og alle er løslatt. Ingen av de siktede har bedt om advokat.

- Selv om de er løslatt, opprettholdes siktelsen mot de fire. Slik situasjonen er nå mener vi det ikke er fare for bevisforspillelse. Saken var jo blant annet kjent i media før politiet gikk til aksjon, sier politiadvokat Ragnvald Brekke ved Oslo politidistrikt.

- Fikk penger
Dagbladet kjenner til at politiet har fått informasjon om at de fire siktede ble tilbudt, og seinere fikk utbetalt, store summer for å bidra til at Follo og Asker tapte kampene mot henholdsvis Østsiden og Frigg den 24. juni. Det var omfattende dobbeltspill på de to kampene på oddsen som førte til at alarmen gikk forrige fredag.

NEKTER STRAFFSKYLD: Den sladdede spilleren er den andre spilleren fra Follo som er siktet.
NEKTER STRAFFSKYLD: Den sladdede spilleren er den andre spilleren fra Follo som er siktet. Vis mer

Sentrale kilder hevder at spillerne fikk utbetalt pengene få dager etterpå. Det skal ha blitt arrangert et møte der enkelte av de siktede var til stede. Minst to av de siktede skal ha fått opp til 100 000 kroner. En tredje skal ha vært lovet 70 000 kroner, men kun fått 30 000 kroner, får Dagbladet opplyst.

Politikilder understreker overfor Dagbladet at det er mange rykter og spekulasjoner i saken, og at dette er informasjon som nå må etterforskes. De siktede nekter for at de har mottatt penger, og det er ikke gjort beslag av store beløp i saken.

Politiadvokat Brekke vil ikke kommentere detaljer i etterforskningen.

- På generelt grunnlag kan jeg si at vi prøver å kontrollere alle opplysningene vi nå får, men jeg vil ikke kommentere detaljer i hva vi gjør, sier Brekke.

Jakt på bakmenn
Kilder i gamblingmiljøet, og med kjennskap til de siktede, sier til Dagbladet at minst en av dem brukte mye penger i løpet av få dager etter kampene 24. juni. Spilleren skal ha tatt inn på hotell i Oslo.

- Han hadde høy sigarføring, hevder en sentralt plassert kilde.

NEKTER STRAFFSKYLD: Den sladdede spilleren er den tredje fra Follo som er siktet.
NEKTER STRAFFSKYLD: Den sladdede spilleren er den tredje fra Follo som er siktet. Vis mer

Politiet understreker at de foreløpig konsentrerer seg om helerisiktelsen, men etter hvert vil jakten på påståtte bakmenn bli sentralt i politiets etterforskning.

Dagbladet kjenner til at en av hovedteoriene fortsatt er at en organisert, kriminell gamblingliga står bak kampfiksing-skandalen. Det er etterforskningsspor i saken som knytter to av de siktede til møter med ukjent personer i Sverige.

Seksjonssjef Gro Smogeli ved finans- og miljøseksjonen ved Oslo politidistrikt sier at politiet først og fremst nå vil følge pengeflyten.

Dialog med Sverige
- Hvis dette fører oss til personer som ikke har noe sportslig ansvar, så er dette selvsagt interessant. Vi prøver nå å velge ut det som haster mest, sier Smogeli.

Oslo-politiet får hjelp blant annet fra tysk politi, som har erfaring med saker av lignende art. Det kan også bli aktuelt for Oslo-politiet å be om hjelp fra svensk politi ettersom det er spor i saken som kan tyde på at organisert, kriminelle fra Sverige kan være bakmenn.

Smogeli bekrefter overfor Dagbladet at politiet allerede har hatt uformell kontakt med svenske kollegaer.

KNYTTES TIL SKANDALEN: Også en spiller fra Asker ble siktet i går.
KNYTTES TIL SKANDALEN: Også en spiller fra Asker ble siktet i går. Vis mer

- Jeg ønsker ikke å si hva samtalene går ut på, men vi har samarbeid og vi har samtaler, sier hun.

Politiadvokat Ragnvald Brekke sier:

- I og med at dette er snakk om kampfiksing, så er det grunn til å tro at dette er mer organisert - og at det ikke bare involverer spillere. Men dette er noe vi skal finne ut av.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med noen av de siktede.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media