To Stabæk-stjerner forlater klubben, én mann hentes inn

El Ghanassy og Keita er ferdige, mens Ohi kommer inn.

FERDIG I STABÆK: Yassine El Ghanassy er en av to spillere som det er klart vil forlate klubben etter sesongen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FERDIG I STABÆK: Yassine El Ghanassy er en av to spillere som det er klart vil forlate klubben etter sesongen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

(Dagbladet): De offensive angrepsessene Yassine El Ghanassy (25) og Muhamed Keita (25) er ferdige i Stabæk. Det bekrefter sportssjef Inge André Olsen overfor Dagbladet.

I tillegg er det lite trolig at Anthony Annan forlenge oppholdet i Bærum utover 2015.

Belgiske El Ghanassy har allerede gitt Stabæk beskjed om at han ønsker seg til en større klubb som kan tilby bedre lønnsbetingelser, mens Stabæk har valgt å ikke benytte seg av kjøpsopsjonen som de fikk i låneavtalen med polske Lech Poznan for Keita i sommer.

- Vi ser at vi ikke kan innfri den opsjonen. For oss handler det om et betydelig beløp, sier Olsen til Dagbladet.

Henter Ohi Sportssjefen jobber nå med å få de riktige brikkene på plass før neste sesong. Og i kveld offentliggjorde klubbens nettside at den tidligere LSK-spilleren Ohi Omoijuanfo endrer bostedsadresse etter sesongen.

FERDIG: Muhamed Keita spiller ikke for Stabæk neste sesong. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FERDIG: Muhamed Keita spiller ikke for Stabæk neste sesong. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Dagbladet får opplyst at Stabæk forsøkte å kjøpe Ohi allerede i sommer, men at de da fikk avslag på budet fra den opprykksjagende 1. divisjonsklubben Jerv.

Ettersom Ohis kontrakt med sørlendingene løper ut etter sesongen, kunne mannen som har scoret 15 mål på Norges nest øverste nivå i 2015 likevel signere en treårskontrakt med Stabæk allerede nå.

- Han er en offensiv, spennende spiller som kan bekle flere posisjoner. Han kan spille spiss, kant og også som nummer ti. Med den typen fotball vi spiller, tror vi Ohi vil passe veldig fint inn. Så får vi se hva som passer best når vi blir bedre kjent med ham, men jeg er sikker på at vi vil få flere hyggelige stunder sammen med Ohi, sier Olsen.

Handler tidlig Selv om Stabæk mister to viktige spillere i El Ghanassy og Keita, lykkes Olsen og klubben nå med å hente inn forsterkninger i god tid før neste sesong.

I fjor vinter var situasjonen en helt annen, noe som gjorde trener Bob Bradley frustrert. Amerikaneren hadde ikke et fulltallig mannskap på plass før i mars.

TIL STABÆK:  Ohi Omoijuanfo forlater Jerv.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TIL STABÆK: Ohi Omoijuanfo forlater Jerv. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Som tidligere kjent, påpeker Olsen at det skyldtes en anstrengt økonomi.

- I fjor prøvde vi også å få på plass spillere tidlig, men da var den økonomiske situasjonen en helt annen. Da måtte vi selge før vi kunne hente nye.

Sportssjefen har også utgående avtaler med kaptein Morten Morisbak Skjønsberg og høyre back Ville Jalasto som de må ta stilling til. Spørsmålet rundt trener Bradleys fremtid står fremdeles ubesvart.