To stafettlag til EM

Sprinterne imponerte under friidretts-NM

(Dagbladet.no): For første gang siden 70-tallet stiller Norge med stafettlag på 4*400 meter for menn i et europamesterskap. Også på den kortere distansen 4*100 er herrene EM-klare.

Mesterskapet går av stabelen i Göteborg fra og med neste mandag.

Vil bygge videre på stafettkulturen
- Staffett er et område vi har muligheten til å hevde oss bra i tiden fremover. Det er viktig å bygge videre på lagmentaliteten og stafettkulturen, sier landslagssjef Kjetil Tømmernes til Dagbladet.no.

Før 400 meter-finalen i dag hadde han varslet at de fire beste på distansen måtte ha et gjennomsnitt på 47,30 for å sikre Göteborg-billetten. Quincy Douglads fra Gular ble norgesmester på 46,93, og derfra og bakover var det tett.

Douglas, Morten Sand fra Lillehammer og Lars Eric Sæter fra Steinkjer er allerede tildelt plass på laget. Tre andre løpere kjemper om den siste plassen, og hvem som får den, avgjør Tømmernes fredag kveld.

Rutinerte kortsprintere
Foreløpig er tre mann klare for laget til 4*100 meter, Martin Rypdal, Aham Okeke og John Ertzgaard, som også løper distansen individuelt i EM. Etter forsøkene på 100 meter fredag ble ytterligere tre menn påmeldt til EM.

- Den endelige rangeringen blir gjort etter NM-finalen lørdag. Fem av de seks reiser til Göteborg mens én blir hjemmeværende reserve, sier Tømmernes til ANB.

NORGESMESTER: Quincy Douglas var skuffet over ikke å klare EM-kravet individuelt, men fornøyd med at stafettlaget har fått klarsignal. Foto: SCANPIX
NORGESMESTER: Quincy Douglas var skuffet over ikke å klare EM-kravet individuelt, men fornøyd med at stafettlaget har fått klarsignal. Foto: SCANPIX Vis mer