To stortalenter omkom etter snøskred-ulykke i alpin-paradis

- Tankene går til familiene.

ULYKKESSTEDET: Det var i alpin-paradiset Sölden i de østerrikske alper at ulykken inntraff. Her er tyske Fritz Dopfer i aksjon i bakken under verdenscup-åpningen i fjor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
ULYKKESSTEDET: Det var i alpin-paradiset Sölden i de østerrikske alper at ulykken inntraff. Her er tyske Fritz Dopfer i aksjon i bakken under verdenscup-åpningen i fjor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det amerikanske alpinmiljøet er i sorg etter nyheten om at to av landets største talenter, Roonie Berlack (20) og Bryce Astle (19), mistet livet i en snøskredulykke i østerrikske Sölden tidligere i dag.

- Det er et sjokk for alle sammen. De var to flotte gutter, store atleter og gode skikjørere. Det er utrolig tragisk, sier sjefen for det amerikanske alpinlaget, Patrick Riml, til AP.

De to var med i en gruppe på seks som skal ha kjørt utenfor den oppmerkede løypa da de utløste skredet. De fire andre kom seg unna.

- Ronnie og Bryce var begge enestående skikjørere som var lidenskapelige opptatt av idretten sin, både i konkurranser og i frikjøring på fjellet. Tankene våre går til familiene deres, så vel som hele alpin-familien. De elsket det de drev med - noe alle rundt dem kunne se, sier den amerikanske ski- og snowboardpresidenten Tiger Shaw til forbundets hjemmeside.

Berlack vokste opp i New Hampshire og har vært en del av det amerikanske landslagets ungdomssatsing de siste to årene. Astle ble tatt opp denne sesongen etter gode resultater i Sør-Amerika i sommeren som gikk.

- Ronnie hadde en voldsom forkjærlighet for fjellet, og var bestandig full av energi og i godt humør. Hver gang navnet hans kom opp, begynte folk å smile og fortelle historier om ham. Vi kommer til å savne ham veldig, sier Jory Macomber, Berlacks trener.

På forbundets Facebook-side er det åpnet en kondolanskeprotokoll, og det er mange som viser sin sorg over de to unge utøverne som har gått bort.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer