To straffer og uavgjort

Liverpool trengte poeng mot serieleder Arsenal. De fikk med seg ett. Tottenham tapte. Dagbladet.no fulgte alle kampene direkte!

Arsenal økte forspranget i den engelske eliteserien etter 1-1 mot Liverpool i dag.

Arshne Wengers mannskap ligger nå fem poeng foran Chelsea og Manchester United.

Danny Murphy sendte Liverpool i ledelsen fra straffemerket etter 70 minutter, og manager Gérard Houllier øynet håp om Liverpools første seier på ni kamper.

Men ti minutter senere mente dommeren at John Arne Riise hindret Francis Jeffers innenfor 16-meteren. På TV-bildene så det imidlertid ut som om nordmannen ikke gjorde noe galt.

Thierry Henry var sikker fra straffemerket og sørget for at Liverpool må leve uten seier på ni kamper noen dager til.

Liverpools Steven Gerrard var glad Liverpool klarte ett poeng. Tap kunne satt en effektiv stopper for drømmene om ligagull.

- De var mye bedre enn oss i første omgang, men vi slo tilbake etter pause. Vi måtte få med oss noe fra denne kampen. Vi har ikke vunnet på ni kamper, men så er vi også ubeseiret i de siste fire, sa Gerrard.

Tottenham tapte for Newcastle

Newcastle henger fortsatt med i toppen av den engelske eliteserien etter seier 2-1 over Tottenham søndag.

Waliseren Gary Speed sørget for jubel på hjemmearenaen St. James Park da han scoret etter bare 17 minutters spill. Newcastle var uten tvil et hakk bedre enn Tottenham og burde scoret flere mål i løpet av førsteomgangen.

Først ti minutter etter hvilen kom det andre målet. Lynhurtige Craig Bellamy fant Alan Shearer, og nok en gang avgjorde veteranen en fotballkamp. Tottenham satte større press på Newcastle etter hvilen, men klarte ikke å score mål på egen hånd. I stedet satte hjemmelagets Nikos Dabizas ballen i eget nett etter 73 minutter.

- Vi ble kritisert kraftig etter 3-4-tapet for Bolton, så vi var nødt til å bevise noe i dag. Det klarte vi, sa Alan Shearer, som scoret sitt 105. mål for Newcastle.

(NTB/Reuters/afp/Dagbladet.no)

<B>RIISE-TABBE: John Arne Riise måtte ta i bruk litt ufine metoder innenfro sekstenmeteren. Her i kamp med Dennis Bergkamp.