ENDELIG SEIER: Ross Barkley og Everton kunne slippe jubelen løs. Foto:
Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
ENDELIG SEIER: Ross Barkley og Everton kunne slippe jubelen løs. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB ScanpixVis mer

To straffespark ga etterlengtet jubel for Everton

Sto med fem kamper uten seier før møtet med Newcastle.

Everton sto med fem kamper uten seier, men hjemme mot nedrykkstruede Newcastle ble det 3-0-seier.

Newcastle har markert seg på overgangsvinduet i januar med å hente flere spillere for dyre summer. Tre av dem var i startoppstillingen onsdag. Manager Steve McClaren håpte nykommerne skulle hjelpe klubben til sårt tiltrengte poeng.

Jonjo Shelvey og Henri Saivet bekledde de dype midtbanerollen, mens Andros Townsend fikk tillit som venstreving. Trioen skal forsterke et Newcastle-lag som på langt nær har imponert denne sesongen.

Ingen av de nye spillerne klarte å bidra med nok til å sikre seier mot Everton. Klubben ligger fortsatt på nedrykksplass med 21 poeng og har to poeng opp til sikker plass etter onsdagens tap. Vertene tok sin første seier på fem runder.

Hendelsesfattig Første omgang på Goodison Park var svært hendelsesfattig. Ikke før halvspilt omgang skjedde det noe som var verdt å nevne.

Da avanserte Tom Cleverley på venstresiden, før han fant Aaron Lennon feilvendt på 16-metersstreken. Vingen snudde seg og skjøt overraskende i motsatt hjørne for Rob Elliot, som var sjanseløs på skuddet.

Det fortsatte med nesten like lite muligheter ut omgangen, men både Lennon og Barkley kom til noen halvsjanser uten å lykkes i å doble ledelsen.

Tok seg opp I annen omgang tok underholdningen seg umiddelbart opp. Sju minutter etter pause fikk både Ross Barkley og Arouna Koné kjempesjanser, men en god Elliot og en dårlig avslutning fra Koné hindret dobling av ledelsen. McClaren var tydelig misfornøyd med laget sitt, for allerede etter 55 minutter hadde han brukt alle byttene sine.

Noen minutter senere sendte Barkley av gårde et skudd fra 20 meter, men Elliot fikk slått til corner via tverrliggeren. Like etterpå var Shelvey nære ved å lage selvmål, men ble igjen reddet av sin egen keeper og tverrliggeren.

Bortelagets bytter ga etter hvert flere muligheter offensivt, for etter 66 minutter slo Moussa Sissoko et perfekt innlegg til innbytter Aleksandar Mitrovic, men serberen sendte ballen utenfor mål og misbrukte en stor sjanse.

Gjestene trykket på for en utligning mot slutten, men Everton sikret de tre poengene da Rolando Aarons felte Lennon og laget straffespark. Barkley var sikker og gjorde 2-0.

På overtid ble Barkley felt av Jamaal Lascelles som fikk rødt kort laget straffe imot. Igjen scoret Barkley fra krittmerket og fastsatte sluttresultatet til 3-0.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram