To straffespark og rødt kort da Solbakken tapte byderbyet

- Vi er historisk sett ett topplag, men nå er vi et bunnlag.

 TAP:  Ståle Solbakkens FCK tapte derbyet mot Brøndby 3-2.
Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix
TAP: Ståle Solbakkens FCK tapte derbyet mot Brøndby 3-2. Foto: Jens Nørgaard Larsen / ScanpixVis mer

Brøndby - København 3-2

(Dagbladet): FC København klarte å spille uavgjort i Champions League hjemme mot Juventus. Men i ligaen har det ikke fungert for FCK etter at Grue-mannen tok over igjen.

Byderbyet mot Brøndby var ikke noe unntak. De gulkledde ledet 2-0 til pause, noe Solbakken helt klart ikke var fornøyd med.

To straffespark
To av nøkkelspillerne fra hans forrige opphold i kongens by ble ofret. Verken den tidligere Start-spilleren Christian Bolaños eller Claudemir fikk starte omgang to. Den startet likevel på verst tenkelig vis for Solbakken. Simon Makinok satte inn Brøndbys tredje etter at Alexander Szymanowski hadde scoret de to første. Ett av de på straffespark.

Så, etter en drøy time tok Solbakken nok et grep, ifølge den danske avisen BT.

FCK gikk over til å spille med tre forsvarsspillere. Tidligere Viking-spiller Martin Ørnskov var for tøff i feltet med Fanendo Adi, som satte inn kampens andre straffespark.

Kun fem minutter senere hadde FC København redusert for andre gang. Yousset Toutouth, som kom inn etter hvilen, lobbet elegant inn reduseringen.

Flere scoringer ble det ikke. Derimot ble det delt ut et rødt kort til FCKs Pierre Bengtsson som felte Kenneth Zohore i full fart på vei mot mål.

- Vi er historisk sett ett topplag, men nå er vi et bunnlag, sier Solbakken ifølge danske Ekstra Bladet etter kampen.

På sine fem ligakamper som FCK-manager har Solbakken vunnet to.

Hovedstadslaget ligger på trygg plass, men kan bli passert av Odense, som ligger på nedrykk i morgen. De møter serieleder Midtjylland.

Daniel Braaten spilte hele kampen for København.