Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballjentene i Algarve Cup

To strake tap er kjipt, men Caros spilletid veier opp for det meste

21 minutter mot Island, 45 mot Spania og 67 mot Japan. Selv om Norge plutselig har begynt å tape går det likevel framover med tanke på EM-sluttspillet. 

INGEN GRUNN TIL SKUFFELSE Caroline Graham Hansen fikk 67 minutter til mot Japan og er snart tilbake for fullt i det norske landslaget. Da spiller det ingen rolle om Japan slo oss ganske greit. Det viktigste med tanke på sommerens EM-sluttspill er Caro's framgang..
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
INGEN GRUNN TIL SKUFFELSE Caroline Graham Hansen fikk 67 minutter til mot Japan og er snart tilbake for fullt i det norske landslaget. Da spiller det ingen rolle om Japan slo oss ganske greit. Det viktigste med tanke på sommerens EM-sluttspill er Caro's framgang.. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Norge-Japan 0-2 (0-0)

ETTER ELLEVE KAMPER uten nederlag har Norge plutselig tapt to kamper på rad. Det er uvant kost for et lag som blåste gjennom EM-kvalifiseringen med sju seirer og ett uavgjort resultat, 29-2 i målforskjell og som fulgte opp Roger Finjords avskjed med 0-0 mot Sverige, 1-1 mot Tyskland, 2-1 over Sverige og 1-0 over England, de fire siste meget gode resultater. Men hadde ny-trener Martin Sjögren en strålende start på La Manga har det buttet kraftig sør i Portugal.

Det eneste virkelige lyspunktet, ut over den klare ideen om at ballen skal spilles dypt og hardt fra midtstopper Maren Mjelde til Caroline Graham Hansen i mellomrommet, er sjansene som skapes gjennom sistnevntes kreativitet, ferdigheter og samarbeid med Ada Hegerberg

DEN NORSKE SPILLESTILEN er ny, utfordringene mange og fram til EM-avspark mot vertsnasjonen Nederland i Utrecht 16. juli skal mye falle på plass på relativt kort tid. Sånn sett er ikke Algarve Cup med på å skape grunnlag for norsk optimisme. Men bak en ganske middels kamp mot Island (1-1), reservenes tap mot Spania (0-3) og enda et tap mot Japan finner du tallrekka 21, 45 og 67.

Det er den som er viktig.

Minuttene den representerer forteller at Caroline Graham Hansen er på gang igjen etter to år med skader.

MARTIN SJÖGREN ØNSKER en kontrollerende og relativt ballbesittende spillestil og har hatt frispillinger bakfra som et av fokusområdene etter at han overtok fotballjentene. Det har vi sett noe av i Algarve Cup. Men da VM-vinnerne fra 2011 og tapende VM-finalist i 2015 bestemte seg for å holde i ballen ble Norge løpende etter.

Så mye at det sleit oss ut.

EN AV FORKLARINGENE på at det nærmest sa stopp da en time var spilt kan selvfølgelig være at brorparten av jentene er utenfor sesong. Det går an å kjøpe den. Det er ikke i begynnelsen av mars norske fotballjenter skal være i best form. Men uavhengig av kalenderen må Martin Sjögren kunne forlange et bedre og sikrere forsvarsspill.

Der klareringer under press og markeringer i eget straffefelt må skjerpes.

NORGE KUNNE LEDET 2-0 etter fem minutter fordi Caroline Graham Hansen viste hvorfor vi har savnet henne så voldsomt. Med strålende førsteberøringer på ballen spiller hun seg fri og skaper ubalanse. Med god fart og blikk skaper hun sjansene. Og når samarbeidet med Ada Hegerberg får noen timer på seg vil de to norske frontrunnerne være i stand til å spille ut alle forsvar, også det tyske og franske.

Resten, om vi skal kunne tro på EM-finale og det som bedre er, må alle sammen fikse uten ball og i fellesskap.

DET ER KJIPT å tape fotballkamper. Og uvant for en gjeng som knapt har gjort det på over et år. Likevel er det ikke nå det gjelder. Algarve Cup er fortsatt øving. Det er EM i Nederland som gjelder. Men det å vinne er også en ferdighet som må utvikles og derfor må fotballjentene tilbake på det sporet allerede på kvinnedagen.

Man kan ikke bare si at man skal lære av det man gjør feil.

Man må vise det også.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media