Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To Tarik-touch og bort med VIF

- Gøy å være FFK-spiller om dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fredrikstad - Vålerenga 2-1.Vålerenga så ut til å få en drømmestart da Bengt Sæternes dyttet inn ledermålet etter bare seks minutter.

Men da Oslo-lagets tre-backslinje ga Tarik Elyounoussi mer og mer plass, kom også de farlige Fredrikstad-sjansene, og Vålerenga ble straffet hardt.

Først fant Tarik islendingen Gardar Jóhansson med en utsøkt stikker etter bare et kvarter, og like etter pause spilte han Raymond Kvisvik totalt fri på seksten meter, etter en tunnel.

Begge ganger ble Elyouonoussis forarbeid avsluttet på forbilledlig vis, og dermed kunne Fredrikstad feire nok en hjemmeseier, og tre poeng hentet inn på Stabæk i toppen.

- Jeg jobbet hardt med å komme inn i kampen, og fikk til slutt litt rom å bevege meg i, er Elyounoussis forklaring på hvorfor det gikk som det gikk.

- Det er gøy å være FFK-spiller om dagen, og veldig gøy å være serietoer, sier Tarik til TV 2 etter å ha blitt kåret til banens beste.

Trener Anders Grönhagen nyter også tilværelsen i plankebyen for tida.

- Vi gjør to vakre mål, og det føles deilig å vinne på den måten, sier han til TV 2.

STARTET GODT: VIF åpnet perfekt etter ferien, med denne flikken i nettet fra Bengt Sæternes. Men Fredrikstad slo kraftig tilbake. Foto: LINN CATHRIN OLSEN/SCANPIX
STARTET GODT: VIF åpnet perfekt etter ferien, med denne flikken i nettet fra Bengt Sæternes. Men Fredrikstad slo kraftig tilbake. Foto: LINN CATHRIN OLSEN/SCANPIX Vis mer

- Jeg er stolt av innsatsen til spillerne, sier den svenske suksesstreneren.

Håper Kvisvik fortsetter

Raymond Kvisvik fikk tillit fra start igjen etter en lang periode med problemer både på og utenfor banen.

I kveld takket han for den tilliten ved å være tidvis eminent, og selv om han som vanlig ikke var av de mest løpsvillige, var han iskald da han satte inn vinnermålet like etter pause.

- Jeg elsker å spille med Raymond, sier Tarik Elyounoussi, som spilte fram lagkameraten ved scoringen.

Kvisvik forsvant rett i garderoben da han ble byttet ut kvarteret før slutt, og ønsket ikke snakke med pressen.

- Jeg håper han ikke forsvinner. Han er viktig for Fredrikstad både som spiller og person sier Tarik.

- Dette var en match for Raymond. Han fikk mye ball i føttene i mellomrommet, og han var virkelig verd den avgjørende scoringen, sier trener Anders Grönhagen.

image: To Tarik-touch og bort med VIF

Sæternes fortsetter å score

EM er kanskje over, men Fredrikstad og Vålerenga gjorde sitt beste for å smøre overgangen til hverdag for norske fotballfans i plankebyen i kveld.

Åpningsminuttene var både farts- og sjansefylte, og allerede etter syv minutter fikk vi den første scoringen, da Mohammed Abdellaoue regisserte et godt Vålerenga-angrep.

Moa kom seg rettvendt ute på venstrekanten, dro seg mellom to FFK-forsvarere, og slo lavt inn mot første stolpe.

Der inne kjempet Bengt Sæternes seg foran Jan Tore Ophaug, var vel kanskje så vidt borti ballen, men gjorde likevel nok til at ballen lurte seg foran Lasse Staw mellom hjemmelagets stenger.

Sæternes hadde spilt 680 minutter i Tippeligaen denne sesongen uten å score før han puttet mot HamKam i siste kamp før ferien, og nå viste han at slutten på måltørken ikke var snakk om noe blaff.

Tarik-magi

Men Fredrikstad reiste seg fort, og kom mer og mer utover i omgangen. Allerede etter et kvarters spill kom utlikningen.

Tarik Elyounoussi hadde hatt et par svake ballberøringer i begynnelsen av første, men stikkeren han serverte islendingen Gardar Jóhansson på vei gjennom var et glimt av klasse.

Jóhansson var iskald alene med Troy Perkins, og trillet ballen forbi målvakten, og i nettet helt inne ved venstre stolperot.

Fredrikstad hadde utliknet, og styrte deretter mye av spillet fram til pause, uten at kjempesjansene kom.

Kvisvik-sjokk etter pause

Fredrikstad åpnet forrykende etter pause.

Med Ardian Gashi og Abgar Barsom ute med karantene fikk Raymond Kvisvik muligheten fra start, og etter en god førsteomgang viste han etter bare et minutt av andre hva han er god for.

Igjen var det Tarik Elyounoussi som dro i gang hjemmelagets angrep. Han trakk seg innover i banen fra venstre, og da Vålerengas tre-backlinje fullstendig glemte Kvisvik bak seg var han våken.

Tarik spilte ballen videre ut til høyre, Kvisvik la ballen til rette, og gjorde selvfølgelig ingen feil helt alene i så god posisjon.

Kantspilleren trillet ballen i venstre hjørne, utagbart for Troy Perkins.

Vålerenga slet framover

De første tjue minuttene etter scoringen virket Vålerenga rystet, og klarte ikke løfte laget ut av eget forsvar. Tor Åge Skullerud og Martin Andresen var tvunget til å gjøre noen grep, og tok ut André Muri til fordel for Boran Zajic, og la om til fire bak.

Uten at det hjalp så mye, før i kampens siste minutter.

Fredrikstad fortsatte å presse bortelaget tilbake selv i ledelse, selv om Martin Andresens menn kom på spredte forsøk framover.

Men det var først da hjemmelaget la seg unødvendig lavt helt mot slutten at mulighetene kom, den største ved Bengt Sæternes.

Allan Jepsen slo inn mot bakre, innbytter Gunnar Thorvaldsson sendte ballen tilbake inn foran mål, men Sæternes var akkurat et tidel for sent ute på motsatt stolpe.

Nærmere kom ikke Vålerenga.

Fredrikstad tok nok en sterk seier, og er bare to poeng bak Stabæk i toppen av Tippeligaen.

Vil ha VIF-forsterkninger

For Vålerenga ble det ingen hyggelig start på høstsesongen.

- Jeg er skuffet. Vi kommer foran i første, men forsvarer oss hodeløst, spesielt på scoringene, sier manager Martin Andresen.

Vi sleit med å støte fram på Tarik i mellomrommet, og det var da FFK var farlige. Samtidig har vi gode muligheter til å få 2-2 mot slutten, men det greide vi ikke, sier Andresen.

Nå vil han ha forsterkninger til klubben så snart overgangsvinduet åpner.

- Så fort som mulig, fastslår managerkapteinen.

RETT I DUSJEN: Raymond Kvisvik gjorde en god kamp for FFK, scoret det viktige vinnermålet, men forsvant uten å snakke med noen da han fikk hvile det siste kvarteret.
SERVITØR: Tarik Elyounoussi åpnet litt slurvete, men etter hvert kom touchen, og da kom også de målgivende pasningene.
UTLIKNET: Gardar Jóhansson gratuleres av lagkameratene etter å ha omgjort Tarik Elyounoussis nydelige framspill til scoring.
AVGJORDE: Raymond Kvisvik nølte ikke et sekund da han fikk sjansen, og satte inn 2-1 fra seksten meter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!