To tenåringer er Norges nye brett-ess

Ingen vil snakke om et generasjonsskifte, men i går var ungdommene Kjersti Østgaard Buaas (18) og Espen Arvesen (19) beste norske i verdenscupen i snowboard i sveitsiske Leysin. Med hver sin andreplass har Norge fått fram to nye ess i halfpipe.

For innsatsen fikk de cirka 15000 kroner hver. Dessuten fikk de invitasjon til en pengestinn Big Jump-konkurranse i Portugal i sommer.

Andreplassen betyr også at begge kom seg inn blant de ti beste på den nye verdensrankingen.

Espen Arvesen hadde andreplass fra verdenscupen i Grindelwald før jul, mens Kjersti Østgaard Buaas aldri hadde vært bedre enn nummer 16. Men det var før i går.

Nytt tricks

- En kjempeoverraskelse, sier Kjersti til Dagbladet.

Skolejenta fra Trondheim forklarer framgangen med intens trening hjemme i Vassfjellet de to siste ukene.

- Jeg har lært et nytt triks som kalles McTwist. Her går jeg 45 grader upside-down med noen flip i stedet for spinn. Der er ikke mange jenter i verden som greier dette, sier Kjersti Østgaard Buaas.

Espen Arvesen var veldig sliten før gårsdagens finale, men greide likevel en imponerende andreplass.

Takker treneren

- Det har gått bra lenge, men det har ikke løsnet helt. Jeg gjør flere vanskelige tris, men har vært ujevn i prestasjonene, sier Arvesen til Dagbladet.

Variasjonen skylder han på manglende rutine.

- Det handler om å stå på beina. Jeg har falt noen ganger, og da raser du nedover på lista. Men Petter Levin er verdens beste trener, og han har hjulpet meg mye. Under vanskelige forhold i går, sørget han for den beste smøringen og doggfrie briller. Uten ham ville det aldri gått så bra, sier Espen Arvesen.