To tennisdommere utestengt for korrupsjon

Slik lurte de spillselskapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To tennisdommere er blitt utestengt for korrupsjon, og fire andre er suspendert mens korrupsjonsmistanker etterforsker, meldte Det internasjonale tennisforbundet (ITF) tirsdag.

Kirill Parfenov fra Kasakhstan ble for ett år siden utestengt på livstid for å ha kontaktet en annen dommer med forslag om å manipulere utfallet av kamper, heter det i en felles uttalelse fra ITF og Tennissportens integritetsorgan (TIU).

Denis Pitner fra Kroatia ble i august utestengt i ett år for å ha formidlet informasjon om en spillers fysiske form til en trener og regelmessig ha logget seg inn på en nettside der man kan plassere veddemål på utfallet av tenniskamper. ITF og TIU bekrefter opplysninger først framsatt av avisen The Guardian.

Regelbruddene fant sted i forbindelse med kamper på Futures-touren, som er laveste nivå av profesjonell tennis. Det handlet om turneringer i Øst-Europa.

Mer åpenhet Rett før Australian Open i januar meldte BBC og Buzzfeed om påstått kampfiksing i tennis på elitenivå. Det førte til at en granskingskommisjon ble nedsatt for å se på beskyldningene, under oppsyn av TIU. ITF og TIU melder at sanksjonene mot Parfenov og Pitner ikke ble offentliggjort umiddelbart fordi reglene tidligere ikke åpnet for det. Derimot vil framtidige sanksjoner mot tennisdommere bli offentliggjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer