BANENS GIGANT: Pepe Reina revansjerte seg etter den svake innsatsen mot Argentina på tirsdag. Mot Birmingham i dag storspilte han - i kontrast til lagkameratene. Foto: EPA/ANITA MARIC
BANENS GIGANT: Pepe Reina revansjerte seg etter den svake innsatsen mot Argentina på tirsdag. Mot Birmingham i dag storspilte han - i kontrast til lagkameratene. Foto: EPA/ANITA MARICVis mer

To tigersprang fra Reina reddet tannløst Liverpool

Thorstvedt sammenligner redningen med legendariske Gordon Banks.

||| Birmingham - Liverpool 0-0

(Dagbladet): Pepe Reina dummet seg kraftig ut for Spania tidligere denne uka, men mot Birmingham var han tilbake i praktslag.

To ganger før pause så «alle» ballen i nettmaskene bak Liverpool-keeperen - bortsett fra Reina selv. Den beste redningen kom etter 22 minutter:

Jerome møtte et innlegg med hodet og stanget den mot lengste hjørne fra seks meter. Ballen spratt til og med en gang i bakken, som ikke gjorde jobben enklere for Reina. Med et fantomsprang greide han likevel å kaste seg ned og få ei hånd på ballen.

I TV 2-studio gikk Erik Thorstvedt så langt som å sammenligne situasjonen med Gordon Banks legendariske redning på Pelés heading i 1970-VM.

- Stort keeperspill. Jerome kan nesten ikke tro hvordan han tok den, sa Thorstvedt.

Og Reina hadde enda mer på lager.

Denne gangen var det Craig Gardner som trodde han hadde gitt Birmingham ledelsen med et hodestøt fra kort hold, men igjen var Liverpool-keeperen der med en refleksredning av høy klasse.

- Utover i kampen begynte vi å skape en del sjanser. Reina hadde noen fantastiske redninger, og reddet Liverpool i dag. Han er en stor keeper, sier Birmingham-manager Alex McLeish.

Roy Hodgson innrømmer at han fryktet det verste.

- Han er en veldig smidig keeper og kommer seg kjapt ned. Det er en av styrkene hans. Jeg fryktet det verste, men det er derfor du har keepere av hans klasse. Vi har hatt en tøff start på sesongen, og det var godt å komme herfra uten tap, sier Liverpool-manageren.

Det var etter hvert ganske uforståelig at kampen fortsatt var målløs - ikke minst etter at midtstopper Roger Johnsen nærmest bommet på ballen på nesten blank kasse.

I motsatt ende av banen hadde ikke Liverpool et skudd på mål de første 45 minuttene. Fernando Torres mislykkede avslutning med ryggen delvis vendt mot mål var det nærmeste gjestene kom, men i rettferdighetens navn skulle de røde hatt minst to straffer.

Først da ballen spratt opp i den utstrakte armen til Barry Ferguson, deretter da Johnsen taklet mann og deretter ball etter et smart diagonalløp av Torres.

Torres virker fortsatt å være et stykke unna kampformen, og ble stort sett godt pakket inn av Birmingham-stopperne.

Men så fikk han heller ikke så mange baller å jobbe med, for det oser ikke kreativitet av en midtbane bestående av Christian Poulsen, Lucas Leiva, Milan Jovanovic og Maxi Rodriguez.

Nærmest var han med et knallhardt skudd fra skrått hold, men Ben Foster sto helt inntil stolpen og bokset ballen unna.

Liverpool løftet seg noe i 2. omgang, men skapte foruroligende lite målsjanser gjennom 90 minutter - knapt en eneste virkelig stor.

Med tremålsseier ville de klatret fra 15. til 4. plass på tabellen. Det var de aldri i nærheten av, og det ene poenget betyr at Liverpool er på 13. plass med fem poeng foran møtet med Manchester United på Old Trafford neste helg.

Birmingham har bare ett poeng mer, men ligger enn så lenge på en småpen 6. plass. Med dagens resultat har de nå spilt 17 hjemmekamper på rad uten tap.

McLeish greier ikke å irritere seg altfor mye over at de aldri fikk det forløsende målet.

- Forskjellen på topplagene og de som streber etter å bli det er gjerne evnen til utnytte sjansene. Bortsett fra effektiviteten gjorde spillerne mine en fantastisk jobb. Vi mangler kanskje en målscorer, men fortsetter vi på denne måten kommer flere av gutta til å notere seg for scoringer, sier han.

Kollega Hodgson er heller ikke direkte misfornøyd.

- Birmingham var ekstremt bra i første omgang. Vi startet bra, men etter hvert gjorde de livet surt for oss. Men jo lenger ut i kampen vi kom, jo sterkere ble vi. Jeg er ikke så skuffet over vår egen prestasjon. Sesongen er ennå ung. Jeg ville vært skuffet over å dra herfra med tap, men ikke over ett poeng, sier han.

SKAPTE MEST: Craig Gardner og Birmingham var nærmest et seiersmål. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
SKAPTE MEST: Craig Gardner og Birmingham var nærmest et seiersmål. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth Vis mer