Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To tilskuere drept i svensk rally-løp

På to hjul forsvant rallybilen ut av banen og inn i publikum. Nå stanser det svenske bilsportforbundet alle rallyløp på asfalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det svenske rallymesterskapet ble umiddelbart stanset etter den tragiske ulykken utenfor Sandviken.

Etter at ca. 20 biler hadde passert fikk en bil sladd i en sving, og gikk så opp på to hjul. Bilen skar ut av banen og mellom to trær før den kjørte rett inn i mengden.

De to omkomne tilskuerne er begge menn i 50-årsalderen. Bilens sjåfør og kartleser ble sittende fast i bilen, og måtte hjelpes ut. De skal bare ha fått lettere skader.

- Dette er en utrolig tragisk ulykke. Så vidt jeg vet har det ikke tidligere skjedd at to tilskuere har mistet livet, sier det svenske bilsportforbundets leder Jan-Olof Bohlin til Aftonbladet.se.

Politiet har satt i gang etterforskning av ulykken. Løpet var den eneste delen av rally-SM som bare gikk på asfalt. Dette gir langt større hastigheter. Bilsportforbundet har nå vedtatt å stanse rene asfaltløp inntil deres egen granskning av ulykken er ferdig.

Jonas Kruse, vinneren av de tre strekningen som ble kjørt før ulykkesløpet, ga tidligere denne uka uttryk for skepsis mot asfaltløp.

- Som sjåfør får man aldri en ekstra sjanse til å rette opp tabber som man får på grus, sa han i et intervju publisert på forbundets egen hjemmeside.

Den siste konkurransen i rally-SM vil avvikles som planlagt 29.-30. september. Den går helt og holdent på grus.

Eksterne lenker:

http://www.sbf.se/ Bilsportförbundet

http://home.bip.net/sandvikensmk/sm2000/smindex.htm Rally Sandviken