TWO DOWN, ONE TO GO? Jose Mourinho, resten av støtteapparatet og Inter-spillerne kunne juble over sesongens andre trofé etter seieren i Serie A i dag. Lørdag avgjøres det om Inter eller den tyske dobbeltmesteren Bayern München blir trippelmester. Foto: Gregorio Borgia, AP/Scanpix
TWO DOWN, ONE TO GO? Jose Mourinho, resten av støtteapparatet og Inter-spillerne kunne juble over sesongens andre trofé etter seieren i Serie A i dag. Lørdag avgjøres det om Inter eller den tyske dobbeltmesteren Bayern München blir trippelmester. Foto: Gregorio Borgia, AP/ScanpixVis mer

To titler på plass for Mourinho

Inter vant Serie A. Nå gjenstår bare Champions League.

|||
(Dagbladet): Siena - Inter 0-1, Chievo - Roma 0-2.

Inter gjorde jobben mot Siena, og da hjalp det ikke at Roma vant borte mot Chievo. Inter vant Serie A to poeng foran hovedstadslaget.

Dermed har Jose Mourinho vunnet to av de tre titlene han har tatt sikte på i en fantastisk sesong. De slo Roma i cupfinalen nylig og sikret seriemesterskapet i dag.

Og Inter-president Massimo Moratti, som fylte 65 år i dag, nøler ikke med å gi æren for seieren til sin portugisiske trener.

- Om vi kan si at dette er Mourinhos Scudetto?  Definitivt, det er Mourinhos Scudetto («skjoldet», navnet på det italienske ligatrofeet - journ. anm.). Nå kan vi tenke på Madrid. Vi må gjøre det bra der for å fullføre jobben, sier Moratti ifølge klubbens hjemmeside.

AVGJØRELSEN: Etter nesten en time med sjansesløsing fikk Inter omsider det målet de trengte. Og argentinske Diego Milito var mannen som klemte seg mellom to forsvarerer og satte ballen forbi Siena-keeper Gianluca Curci. Foto: Alessandro Garofalo, Reuters/Scanpix
AVGJØRELSEN: Etter nesten en time med sjansesløsing fikk Inter omsider det målet de trengte. Og argentinske Diego Milito var mannen som klemte seg mellom to forsvarerer og satte ballen forbi Siena-keeper Gianluca Curci. Foto: Alessandro Garofalo, Reuters/Scanpix Vis mer

For på lørdag venter kampen om den aller gjeveste pokalen i Madrid - Champions League-finalen mot Bayern München.

Sjansesløsing Men det satt langt inne for Inter i dag. De hadde føringen mot allerede nedrykksklare Siena fra første stund, men ballen ville ikke i mål.

Samtidig sløste Roma-kaptein Francesco Totti med sjansene borte mot Chievo. Til slutt var det Mirko Vucinic som knallet inn ledermålet for Roma, som spilte uten en suspendert John Arne Riise.

Dermed var Roma serieleder 40 minutter inn i den siste runden. Rett før pause økte Daniele de Rossi ledelsen til 2-0 for Roma.

Inter fortsatte å male på etter pause. Mourinho tok ut midtbanespiller Thiago Motta like etter pause, og satte innpå sin fjerde spiss, Goran Pandev. Fra før var Marco Balotelli, Samuel Eto'o og Diego Milito på banen.

ROLIG: Milan-benken eksploderer i jubel etter Militos ledermål, mens Jose Mourinho beholder hendene i lomma. Der ble de til kampen ble blåst av, og han viftet litt i lufta med pekefingrene. Foto: Alessandro Bianchi, Reuters/Scanpix
ROLIG: Milan-benken eksploderer i jubel etter Militos ledermål, mens Jose Mourinho beholder hendene i lomma. Der ble de til kampen ble blåst av, og han viftet litt i lufta med pekefingrene. Foto: Alessandro Bianchi, Reuters/Scanpix Vis mer

Til slutt var det Milito som klarte å unngå Siena-keeper og samtidig treffe mellom stengene. Etter 57 minutter ga han Inter ledelsen etter flott forarbeid av VM-vrakede Javier Zanetti.

- Det er det viktigste målet i karrieren min. Heldigvis gikk den ballen inn etter de sjansene vi misset i første omgang. Jeg er lykkelig, sier Milito til Inter.it.

To trippelkandidater Resten av kampen var en sjarmøretappe for Inter, som fortsatte å misbruke store sjanser.

Brasse-keeper Julio Cesar skapte riktignok litt hjerteklapp for Inter-fansen ved å glippe et innlegg rett før full tid, men ryddet opp i sin egen glipp.

I Verona styrte Roma inn til 2-0-seier mot Chievo til ingen nytte.

TOTTI-TÅRER: Det er sjelden man gråter etter 2-0-seier på bortebane. Men Roma-kaptein Francesco Totti var trist etter at det tynne gullhåpet definitivt var slukket. Foto: Antonio Calanni, AP/Scanpix
TOTTI-TÅRER: Det er sjelden man gråter etter 2-0-seier på bortebane. Men Roma-kaptein Francesco Totti var trist etter at det tynne gullhåpet definitivt var slukket. Foto: Antonio Calanni, AP/Scanpix Vis mer

Inter spiller altså for trippeltriumf i Champions League-finalen på lørdag. Men det samme gjør motstander Bayern München, som har vunnet både serie og cup i Tyskland.