To tøffe V65-bankere

Bernoldi og Yarrah Boko har langt høyere kapasitet enn grunnlaget sitt. Onsdag er de Dagbladets V65-bankere på Jarlsberg travbane.

BANKER: Sett pengene på Bernoldi på onsdag, det kan fort lønne seg. Foto: HESTEGUIDEN.COM
BANKER: Sett pengene på Bernoldi på onsdag, det kan fort lønne seg. Foto: HESTEGUIDEN.COMVis mer

|||• Her kan du klikke deg inn og kjøpe ferdige kuponger satt opp av Dagbladets travekspert Bengt Berg - og sjekke ekspertenes tips hest for hest hvis du vil gjøre kupongjobben selv.

(Dagbladet.no) Bernoldi og Yarrah Boko har langt høyere kapasitet enn grunnlaget sitt. Onsdag er de Dagbladets V65-bankere på Jarlsberg travbane.
 
Bernoldi har vært borte siden i fjor sommer grunnet en gaffelbåndsskade på et frambein. I comebacket sist tok han en overbevisende seier. Vi ser ingen grunn til å gardere den røde, stilige vallaken i V65-3.
 
- Bernoldi var veldig bra første gangen ut for oss, sier trener Tor Olaf Halle. Han bør ha gått frem med det løpet i kroppen. Jeg tror han skal være noen sekunder raskere nå. Han er rask fra start, og jeg tror på en god vinnersjanse igjen, sier treneren om Bernoldi som får mest ridetrening.
 
Ute i flere måneder
Etter at Bernoldi pådro seg skaden i et løp på Drammen på sommeren i fjor, fikk han det helt rolig i flere måneder. Bernoldi fikk bokshvile en lang stund, før han fikk lov til å gå ute i en knøttliten luftegård. Bernoldi ble bare skrittet i vogn hver dag i fire måneder. Da sto han på Langebrekke gård ved Momarken, og moret seg med å se løpene på banen fra den lille luftegården sin. Som hingst var Moe Odin-sønnen i overkant frekk og freidig. Dermed ble han kastrert for kort tid siden.
 
- Bernoldi ble farlig å håndtere. Han prøvde å ta oss når vi skulle hente ham ute i luftegården, og da er det ikke morsomt lenger. Han har det bedre med seg selv også nå, forteller Tor Olaf Halle.
 
- Bernoldi har et fint løp på papiret. Vi prøver å beholde teten, han er ganske rask ut. Han var veldig bra etter lang pause sist. Han skal være enda bedre nå, ifølge treneren, sier kusk Eirik Høitomt.
 
- Bernoldi er min beste sjanse for dagen, sier landschampionen.
 
Stammesterke Bernoldi, med Moe Odin som far, og den gode hoppa Riffifi som mor, er en tøffing som har vunnet i ni av sine atten starter. 7-åringen har stor kapasitet, og går en spennende fremtid i møte etter skadeavbrekket. Sist blåste han rett til tet fra syvendespor, og vant i overlegen stil. Vi tror ingen kan nekte ham teten fra et fint førstespor i V65-3. Derfra er det ingen som kan tukte ham. Halle-traveren er Dagbladets banker.  
 
Iskald banker i varmen
Lekre Yarrah Boko har travet strålende løp hittil i sesongen. På åtte løp har Coctail Jet-sønnen bokført seks seirer og en annenplass. I innkjørte kroner nærmer det seg 300 000 så langt i år. 4-åringen, som måler velvoksne 1,72 meter på manken, trakk et trangt fjerdespor, men trener Trond Anderssen mener det ikke skal by på problemer for den storvokste hingsten.
 
- Yarrah Boko er såpass kald i hodet at jeg tror han skal løse feilfritt. Han takler de fleste situasjoner. Yarrah Boko trener fint og ser fin ut for dagen. Den lange distansen taler til hans fordel. Han har aldri vært ordentlig sliten, og det skal være mer å gå på, sier Trond Anderssen om sitt svenske Derby-håp.

- Vi kunne selvfølgelig ønsket oss et bedre spor, men jeg tror han traver feilfritt. Da skal han ha en super sjanse, og vi er optimister, sier landets mestvinnende trener.
 
Trond Anderssen er en hardtarbeidende trener. Mens vi snakker venter 26 hester på et treningsheat på den nye banen han har bygd på Vestre Bergsund gård. Hestene kjøres i puljer, og det betyr full rulle hos Team Bullern. Det må kjøres før det blir for varmt for to- og firbeinte. Etterpå vanker det strandtur for familien Anderssen ved Sperillen i det deilige sommerværet.  
 
- Yarrah Boko traver fine løp hele tiden. Han er riktignok stor og tung for fjerdesporet, men jeg tror det skal gå bra. Feilfritt har han en fin vinnersjanse, synes kusk Lars Anvar Kolle.
 
- Min beste sjanse for dagen, sier han.
 
Første gang bak bil
Trond Anderssen tar med seg tre stallhester til fra Norges mestvinnende stall i Ådal på transporten til Jarlsberg. En av dem er den talentfulle 3 års hoppa Baltic Jet som er favoritt i V65-2.
 
- Baltic Jet skal møte startbilen for første gang, men det tror jeg ikke hun skal ha noen problemer med, sier trener Trond Anderssen.

- Vi skal teste henne i startvognprøven.
 
- Baltic Jet var veldig bra i seiersløpet på Biri sist. I løpet tredje sist hvor hun galopperte i mål som annenhest, travet hun 1.15 i sisterunden. Dette er ei hoppe jeg forventer meg mye av fremover, sier Bullern om Coctail Jet-hoppa.
 
- Hun skal på bongen, råder han.
 
- Baltic Jet er ei fin 3 års hoppe som vant veldig greit sist. Det er en sjanse for at hun blir overflydd, men jeg tror hun skal løse bra bak bilen. Baltic Jet skal regnes blant de tre. En god vinnersjanse, sier kusk Lars Anvar Kolle.
 
Trond Anderssen skal selv kuske Married Man i 8. løp. Lovely Story i samme løp får Geir Vegard Gundersen i sulkyen.
 
- Jeg synes det er morsomt å kjøre litt selv innimellom.
 
Married Man og Lovely Story trener fint. Lovely Story er kastrert, og travet et godkjent løp sist. Han skal ha gått frem med det løpet i kroppen. Jeg tror begge kan være aktuelle for en trippelplass, sier Trond Anderssen.
 
Eirik Høitomts vurdering av sine oppsitt onsdag:
 
Kisgruvens Vimsa (V65-6) er det lenge siden jeg har vært borti. Hun har galoppert seg bort en del. Kan være en garderingshest litt ute.

Arena (V65-1), Kalles Kaviar (V65-4), Copy Star (V65-5) og Bol Best (9.løp) har alle kun premiesjanser.