Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- To-tre mann som ikke gjør jobben sin

Lyn-nedrykket snart et faktum etter tap for AaFK.

LETTELSENS BRØL: Aalesunds Tor Hogne Aarøy jubler etter sin grytidlige scoring mot Lyn. Aalesund tok tre viktige poeng i Oslo.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
LETTELSENS BRØL: Aalesunds Tor Hogne Aarøy jubler etter sin grytidlige scoring mot Lyn. Aalesund tok tre viktige poeng i Oslo. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): Lyn - Aalesund 0-2.

Lyns sportslige nedtur er i ferd med å matche klubbens økonomiske problemer, og Oslo-laget tok enda et steg mot nedrykk da de gikk på tap for bunnrival Aalesund i kveld.

AaFK tok ledelsen ved fyrtårnet Tor Hogne Aarøy allerede etter tre minutter, og da svakt keeperspill lot Glenn Roberts øke til 2 før pause, var tafatte Lyn allerede nedkjempet.

Ikke engang den smått oppsiktsvekkende utvisningen av Demar Phillips ga Lyn et løft mot slutten, og Gunnar Halles menn blir stående på fattige 16 poeng, helt i bunnen av tabellen.

- Alle ser at dette blir vanskelig nå. Det var en viktig kamp vi skulle vinne i dag, og førsteomgangen er ikke bra nok. Vi starter altfor dårlig, sier Halle til TV 2.

- Håpet begynner å bli mye mindre, men vi får hvertfall stå opp og vinne noen av de neste kampene. Vi skal hvertfall fighte for de poengene som er igjen, sier Lyn-treneren.

Tidlig scoring
Lyn-staben hadde altså så vidt fått på plass publikumsbanneret som erstatter publikum på den ene Ullevaal-kortsida, da Aarøy sendte AaFK foran.

Demar Phillips slo en god pasning i rommet bak hjemmeforsvaret, og Aarøy var kald som utnyttet Tyrel Laceys halvhjertede utrusning og satte ballen i det forlatte buret.

- Det er skuffende at vi ikke opptrer mer resolutt i den situasjonen, det er to-tre mann som ikke gjør jobben sin der, sier Gunnar Halle.

TAKKET FOR TILLITEN: Aalesunds Glenn Roberts fikk startplass av Kjetil Rekdal, og scoret. Her i duell med Jimmy Tamandi.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
TAKKET FOR TILLITEN: Aalesunds Glenn Roberts fikk startplass av Kjetil Rekdal, og scoret. Her i duell med Jimmy Tamandi. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

Glenn Roberts hadde sløst med mye før han doblet etter 38 minutter, og også han fikk litt hjelp av en for anledningen usikker Lacey. Igjen var det Phillips som slo pasningen, som Roberts headet i retning mål.

Treffet var likevel ikke hardere enn at Lacey burde ha klart å stoppe ballen, men det gjorde han altså ikke.

Merkelig utvisning
Lyn slet med å ta over initiativet etter pause. Aalesund var storfornøyde med tingenes tilstand, og brukte god tid når de hadde muligheten.

Det var trolig også det som førte til at dobbeltmålgivende Demar Phillips klarte å bli utvist etter to gule kort i andre omgang. Det første fikk han tilsynelatende for å hindre et kjapt Lyn-frispark, det andre ble han tildelt for å bruke for lang tid på et innkast.

En rasende Phillips sparket vannflasker og demonstrerte høylydt da han ble vist av banen av dommer Kristoffer Helgerud, og kortet var også i kategorien strengt.

- Jeg synes det er strengt å gi gult når han står der og ikke finner noen å kaste til. Men han måtte jo stått over neste kamp uansett, sier Kjetil Rekdal.

Og for Aalesund betydde utvisningen mindre. Lyn klarte ikke å utnytte overtallet, og bortelaget holdt unna til 2-0. Tre veldig viktige poeng for Rekdal og co, tre nedslående tapte for klubben fra Oslo.

-  Vi gjør mye dårlig med ballen teknisk, men vi tar tre poeng og det er det viktige. Totalt sett var det ikke bra nok, men vi scoret to mål. Defensivt er vi trygge. Nå har vi tre hjemmekamper igjen, og det skal være mulig å ta noen poeng der. Sandefjord og Godset hjemme er poengmuligheter, fastslår Kjetil Rekdal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling