Danny Hodgson slått ned

To uker i koma

Den australske fotballspilleren Danny Hodgson har våknet fra koma, etter at han brutalt ble slått ned på en jernbanestasjon i Perth for to uker siden.

FORTSATT KRITISK TILSTAND: Danny Hodgson har våknet fra koma og reagerer på forskjellige kommandoer. Tilstanden er fortsatt kritisk. Foto: Facebook/privat
FORTSATT KRITISK TILSTAND: Danny Hodgson har våknet fra koma og reagerer på forskjellige kommandoer. Tilstanden er fortsatt kritisk. Foto: Facebook/privat Vis mer
Publisert

- Kirugene er ganske fornøyd med framgangen hans. Han reagerer på kommandoer som å klemme hender, og han puster med litt maskinassistanse.

Det sa Steve Burton i en pressemelding omtalt av BBC og perthnow.

- Han har også åpnet øynene. Noe som var fantastisk, sa Burtons kjæreste Jess, som begge er venner av ECU Joondalup-spilleren.

Det var Hodgsons foreldre, Nicola og Peter Hodgson, som først meldte om gladnyheten over at sønnen har åpnet øynene for første gang på to uker.

Men han er fortsatt innlagt på Royal Perth Hospital i en kritisk tilstand, heter det videre i pressemeldingen.

«Selv om vi er takknemlige over å se en liten forbedring i Dannys tilstand, er framtida usikker. Og vi må fortsette å ta dag for dag. Noen ganger time for time. Danny opplever pustevansker, og infeksjon og blodpropp er en konstant trussel», uttaler de.

Den australske fotballspilleren har ligget i koma på sykehuset siden han ble slått ned på Perth jernbanestasjon 5. september.

Støtteerklæring

Cristiano Ronaldo og Dean Henderson sendte begge rørende videomeldinger til fotballspilleren da han fylte 26 år.

Der lovet de støtte på vegne av hele Manchester United.

«Hei, Danny. Jeg har nettopp hørt om historien din. Jeg håper du blir bedre snart. Jeg inviterer deg til å komme til en av kampene våre i Manchester. Bli raskt frisk, min venn», sa Ronaldo i videoen.

MED STØTTEERKLÆRING: Manchester United-spiller Cristiano Ronaldo. Foto: NTB
MED STØTTEERKLÆRING: Manchester United-spiller Cristiano Ronaldo. Foto: NTB Vis mer

Dean Henderson, som spilte juniorfotball med Hodgson i Storbritannia, sa han ikke kunne vente på at barndomsvennen skulle bli bedre og møte laget.

«Danny, jeg vil bare ønske deg det beste, kompis. Vær sterk. Hold ut. Du vil klare dette, jeg lover. Kan ikke vente til du kommer over til en kamp for å møte gutta. Vi er alle i hjørnet ditt som klubb, og som lag», sa Henderson.

«Vi ønsker deg alt det beste. Jeg elsker deg i stykker», avsluttet han.

Hodgson har også fått inn støttemeldinger fra andre britiske storklubber som: Manchester City, Cleator Moor Celtic FC og Carlisle FC.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer