Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To uker til sirkuset starter igjen: - De må mure igjen hele stadion, slik at ingen spillere slipper ut

TV 2-kommentator om januarvinduet.

ETTERTRAKTET: Det er nok flere klubber som har Everton-spillere på ønskelista i januar. Her er midtbanegeneral Ross Barkley i aksjon mot Bournemouth. Foto: TGS/REX/NTB Scanpix
ETTERTRAKTET: Det er nok flere klubber som har Everton-spillere på ønskelista i januar. Her er midtbanegeneral Ross Barkley i aksjon mot Bournemouth. Foto: TGS/REX/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det er mindre enn to uker til overgangsvinduet i England åpner igjen. Luis Suarez, Nemanja Vidic, Javier Mascherano, Fernando Torres, Gary Cahill og Nemanja Matic er bare noen eksempler på suksessfulle overganger engelske klubber har ordnet i januar.

Forrige sesong var det Wilfried Bonys overgang fra Swansea til Manchester City som var den dyreste, og kanskje den største, overgangen i januar. Det store spørsmålet er hvem som vil ta over plassen hans denne sesongen.

Riyad Mahrez, Jamie Vardy, Odion Jude Ighalo, Romelu Lukaku, John Stones, Ross Barkley, lista over spillere som har imponert i Premier League denne sesongen er lang. Etterspørselen er nok ikke særlig mindre.

2. januar åpner vinduet. TV 2-kommentator Kasper Wikestad er blant dem som venter i spenning.

- Det er alltid utrolig vanskelig å spå. Det er enkelte overganger som utløser andre. Jeg ser at f.eks Everton igjen skal få et overgangsvindu hvor de må mure igjen hele stadion, slik at ingen spillere slipper ut. John Stones, selvfølgelig vil folk ha han. Han er enda mer verdifull nå etter måten han opptrådte på etter at han ikke fikk Chelsea-overgangen i sommer. Han har vist seg som en gjennomprofesjonell fyr. Alle spillerne som har pleid å være linket hit og dit blir det fortsatt mye spekulasjoner rundt, sier Wikestad.

- Chelsea må handle Det er mange som forventer at flere av storklubbene vil åpne sjekkheftet i sommer. Chelsea får snart ny manager, Louis van Gaal begynner virkelig å merke presset i Manchester United, det er Jürgen Klopps første overgangsvindu som Liverpool-manager og Manchester City har slitt med skader denne sesongen.

- Chelsea er nødt til å handle. De har penger, og spesielt penger til å agere i en situasjon som de er i nå. Der tipper jeg det kommer inn tunge navn. Manchester United også. Det er et par klubber som er i en posisjon hvor de nå kan handle for å investere. Sånn som f.eks Leicester. Jeg tror helt sikkert de ikke vil slippe stjerneskuddene sine. Jeg ser for meg at de også kan forsterke, sier Wikestad.

Det har nærmest vært en umulig oppgave å spå tabellsituasjonen i England denne sesongen. I en sesong hvor alle lag slår alle, har lag som Leicester og Watford gjort alle eksperters spådommer til skamme.

Viktigere enn noen gang Sky og BT kjøpte rettighetene til Premier League de neste tre sesongene, noe som gjør Premier League-lagene enda mer pengesterke i framtiden. Den nye TV-avtalen betyr at klubben som kommer sist i ligaen neste sesong, vil sikre seg ca én milliard norske kroner.

- Det har aldri vært viktigere enn denne sesongen å holde seg i Premier League. Fra og med neste sesong slår tv-potten inn. Det kan gi en desperat handling fra bunnlagene i januar, sier Wikestad.

Wikestad tror vi får se et overgangsvindu hvor engelske klubber unngår å selge spillere til hverandre. TV 2-kollega Per-Jarle Heggelund tror heller ikke det blir store salg mellom engelske klubber denne sesongen.

- Det er en grunn nå til at Ayew er i Swansea, og Cabaye er i Crystal Palace. Nå har klubbene så mye penger at de ikke trenger å selge, sier Heggelund.

Ikke til salgs Heggelund nevner spillere som Romelu Lukaku, Odion Ighalo, John Stones, Yannick Bolasie og Harry Kane som hete salgsobjekt. Riyad Mahrez og Jamie Vardy holder han i kategorien «ikke til salgs».

Kommentatoren ser for seg at klubber vil prøve å lokke spillere fra andre Premier League-klubber allerede i januar.

- Jeg mener kategorisk at spillerne ikke er til salgs. Det gjelder egentlig alle. Hvis Manchester United og Chelsea blar mye opp, så kan det skje. Det vil sikkert vil bli lagt inn bud på Harry Kane f.eks. Jeg ser ikke for meg at Tottenham vil selge ham. Kommer det et bud på 600-700 millioner må de vurdere det, sier Heggelund.

Han tror det er større sjanse for at en spiller som Ighalo kan bli solgt, da Watford ikke kjemper om en høy tabellplassering. Dersom Manchester United skulle slenge 300 millioner på bordet for spissen, vil det være vanskelig for en klubb som Watford å takke nei.

Hva så med salg av spillere? Det har blant gått rykter om at Eden Hazard ønsker seg bort fra Stamford Bridge allerede i januar. Det spørs om den lysten er like stort nå som José Mourinho har fått sparken.

- Nei. Jeg tror ikke det er noen som forsvinner heller. Jeg kan ikke se for meg at Eden Hazard, selv om det er konflikt, forlater Chelsea i januarvinduet. Ikke for å helle is i blodet til de som er glad i overganger, men jeg tror ikke på noen overganger i januar, sier Heggelund.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media