Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To United-funksjonærer siktet for grov vold mot City-supporter

Tatt for røyking - brakk begge beina.

VOLDSEPISODE: To funksjonærer fra Manchester United er siktet for grov legemsbeskadigelse mot en Manchester City-supporter under byderbyet 20. september. Illustrasjonsfoto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
VOLDSEPISODE: To funksjonærer fra Manchester United er siktet for grov legemsbeskadigelse mot en Manchester City-supporter under byderbyet 20. september. Illustrasjonsfoto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super Vis mer

||| (Dagbladet): To funksjonærer fra Manchester United møtte i dag i retten i Trafford der de ble siktet for grov legemsbeskadigelse mot en Manchester City-supporter under lokalderbyet mellom lagene på Old Trafford 20. september i år, skriver The Guardian.

De to funksjonærene, Mark Roberts fra Oldham og Paul Stringer fra Runcorn, skal ha tatt City-supporteren for røyking inne på stadion, noe som førte til at han ble bortvist.

Da de skulle kaste ham ut, skal de angivelig ha dyttet ham ned en trapp, med det resultat at supporteren brakk begge beina.

11. januar møter Roberts og Stringer i retten igjen. Da skal påtalemyndigheten ta stilling til om det foreligger tilstrekkelig bevis for å reise tiltale mot de to funksjonærene.

Den fornærmede, Peter Sweeney, ga et intervju til tabloidavisa The Sun fra sykehussenga tidligere i høst.

Da understreket han at han ikke hadde gjort noe som skulle tilsi en så voldsom reaksjon. Han pratet imidlertid bare om én gjerningsmann.

- Jeg gikk med på å gå uten å skape trøbbel, men da vi gikk mot utgangen dyttet han meg tre eller fire ganger i ryggen med voldsom agressjon. Da jeg motsatte meg, fortalte han at han var berettiget «til å bruke makt». Deretter ledet han meg til toppen av trappa og dyttet meg rett ned, sa Sweeney til The Sun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media