Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester United klar for Europa League-finale

To utvisninger, drama og svensk giganttabbe da Manchester United sikret finaleplassen: - Helt sykt

Det så ut til å bli en komfortabel vei til Europa League-finalen, men sluttminuttene ble så høydramatiske at selv ikke José Mourinho klarte å holde maska.

JUBEL: Marouane Fellaini headet inn 1-0 for Manchester United hjemme mot Celta Vigo. Spanjolene reduserte i sluttminuttene, men scoret én gang for lite. Foto:  Reuters / Jason Cairnduff Livepic
JUBEL: Marouane Fellaini headet inn 1-0 for Manchester United hjemme mot Celta Vigo. Spanjolene reduserte i sluttminuttene, men scoret én gang for lite. Foto:  Reuters / Jason Cairnduff Livepic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Manchester United - Celta Vigo 1-1 (2-1 sammenlagt)

(Dagbladet): Tiden hvor Manchester United herjet i Europa og kvalifiserte seg for internasjonale finaler er savnet hos alle som har et hjerte som søker mot Old Trafford. Etter at Sir Alex Ferguson abdiserte, har europacupfinaler vært en fjern drøm i den engelske storklubben.

Inntil nå.

Riktignok er det ikke Champions League-finalen som Manchester United nå er klar for, men Europa League-finalen. Med direkteplass i Champions League kommende sesong som mulig tilleggsgevinst, er finaleplassen likevel noe rødtrøyene synes det er verdt å juble for.

Det gjorde de også etter en høydramatisk avslutning på semifinalen på Old Trafford i kveld.

Jakter tittel nr. 3

Det er seks sesonger siden Manchester United sist var i en europeisk finale, nærmeste bestemt Champions League-finalen mot Barcelona på Wembley i 2010/11. I 2007/08 gikk de røde djevlene sist til topps i den gjeveste turneringen, etter straffeseieren over rivalen Chelsea.

TEMPERATUR: Her koker det over Eric Bailly, som blir utvist sammen med Facundo Sebastian Roncaglia. Foto: NTB Scanpix
TEMPERATUR: Her koker det over Eric Bailly, som blir utvist sammen med Facundo Sebastian Roncaglia. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Om Manchester United i årets Europa League-finale slår Ajax, hvis storhetstid er enda lenger tilbake i tid med forrige Champions League-triumf i 1994/95, vil José Mourinhos menn faktisk notere seg for en slags «The Treble».

Vi snakker riktignok ikke om den gjeveste versjonen - altså den som Ole Gunnar Solskjær var med på å vinne i 1998/99, men en litt annerledes vri og mindre attraktiv utgave med seirer i Europa League, ligacupen og Charity Shield - altså noe helt annet enn Champions League, Premier League og FA-cupen.

Mourinho jakter imidlertid på titler, og nå står bare Ajax i veien for pokal nr. 3 i portugiserens første sesong på Old Trafford. Finaleplassen ble sikret etter 2-1 sammenlagt over Celta Vigo.

Drama etter drømmestart

Det så ut til å bli en komfortabel og kontrollert vei til finalen da Marouane Fellaini headet inn Marcus Rashfords gode innlegg etter 17 minutter og økte sammenlagtledelsen fra 1-0 til 2-0.

Komfortabelt og kontrollert var det også helt fram til dramaet startet da kampuret viste 85 minutter. Plutselig fikk Facundo Sebastian Roncaglia stå helt alene og styre inn utlikningen på Old Trafford. Da tok det helt av.

Tre minutter senere fortsatte dramatikken som endte med at både målscorer Facundo Sebastian Roncaglia og Manchester United-stopper Eric Bailly ble utvist. Ivorianeren mistet hodet og fikk med seg Roncaglia inn i garderoben.

Den svenske missen

Dermed ble gressmatta to spillere fattigere i sluttminuttene, men underholdsverdien ble alt annet enn fattigere.

Seks minutter ble lagt til. Celta Vigo trengte bare ett mål for å stjele finaleplassen fra Manchester United og ødelegge hele sesongen for den engelske storklubben.

Det gikk bare nesten. Og sjelden har nesten vært nærmere scoring enn da den svenske landslagsspissen John Guidetti fikk tidenes mulighet seks minutter på overtid. På åpent mål, med kampens siste berøring, kunne svensken ha skutt Celta Vigo videre til Europa League-finalen.

I stedet bommet han på ballen, og Mourinhos menn kunne slippe jubelen løs.

- Det er helt sykt at han bommer der. Det helt sykt, ropte Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal.

Selv Mourinho på sidelinjen var tydelig preget av det ekstreme nervedramaet. Portugiseren klarte knapt å stå stille i sluttminuttene. Til slutt kunne han imidlertid senke nervene og juble sammen med sine elever.

Finalen spilles på Friends Arena i Stockholm 24. mai.