Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To vektløftere sparket ut av Tyrkias OL-tropp etter positive dopingprøver

Den ene sølvvinner i EM.

To vektløftere er sparket ut av Tyrkias OL-tropp etter å ha avgitt positive dopingprøver, opplyste nyhetsbyrået Anatolia torsdag.

President Hasan Akkus i landets vektløfterforbund bekreftet at Fatih Baydar og Ibrahim Arat er ute av OL-troppen etter å ha avgitt positive prøver 7. juli.

29-årige Baydar vant sølv i 85-kilosklassen i EM i Antalya tidligere i år. 23-årige Arat ble nummer fire i 94-kilosklassen i samme mesterskap.

Vektløfting er en av Tyrkias beste grener i OL.

Avsløringene av Baydar og Arat betyr at fire utøvere forsvant fra OL torsdag på grunn av dopingsaker. De to andre var i friidrett.

Greske Dimitris Khondrokoukis, innendørs verdensmester i høyde, ble sendt hjem på grunn av en positiv prøve. Hennes prøve inneholdt spor etter stanozolol, den anabole steroiden som kostet Ben Johnson OL-gullet på 100 meter i 1988. Stoffet er av dopingjegere blitt omtalt som «steinalderdop».

Hun bedyrer sin uskyld og krevet at B-prøven skal analyseres, men hun er suspendert og kan dermed ikke delta i OL.

Zoltan Kovago, som vant OL-sølv i diskos i 2004, er ute av Ungarns tropp fordi han for nesten ett år siden nektet å avgi dopingprøve. Saken hans ble avgjort torsdag av Idrettens voldgiftsrett, og han er utestengt i to år.

Lagkamerat Robert Fazekas forsvant fra OL-laget forrige uke, da han testet positivt for annen gang. Kovago rykket opp til sølv i OL i 2004 da Fazekas ble disket fra gull.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media