Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Halvorsen inntar klassikerne:

- To veldig viktige løp for meg

Kristoffer Halvorsen skal endelig vise hva han kan.

HAR VUNNET HER FØR: Som Joker-Icopal-rytter vant Kristoffer Halvorsen Handzame Classic alt i fjor. Denne uka skal han i aksjon både her og under onsdagens Nokere Koerse for Team Sky. Rittene er viktige med tanke på det som venter senere i klassikerne. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
HAR VUNNET HER FØR: Som Joker-Icopal-rytter vant Kristoffer Halvorsen Handzame Classic alt i fjor. Denne uka skal han i aksjon både her og under onsdagens Nokere Koerse for Team Sky. Rittene er viktige med tanke på det som venter senere i klassikerne. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Sesonginnledningen har ikke vært optimal, men det er en offensiv Kristoffer Halvorsen procycling.no snakker med etter at siste finpuss foran Nokere Koerse og Handzame Classic er unnagjort i Girona.

21-åringen har gode minner fra de to rittene. I 2016 syklet han for første gang et 1HC-ritt og ble andremann etter å ha manøvrert seg mesterlig fram til fronten av feltet under siste passering av brosteinsbelagte Nokereberg.

I fjor viste han fram de samme egenskapene da han svitsjet over til autopilot mot slutten av det 192 kilometer lange Handzame Classic og spurtslo Adam Blythe i kamp om seieren.

Det betyr også at han sykler med startnummer 1 på ryggen under fredagens 1.1-ritt mellom Bredene og Handzame:

- Det er et steg ned fra WorldTour, så nivået er litt lavere - men ikke dårlig, heller. De er to veldig viktige løp for meg. Laget håper å kjøre inn gode resultater der, sier Halvorsen til procycling.no.

- Spesielt viktig med tanke på det som kommer senere i klassikerne?

- For meg er det viktig å vise at jeg er i bra form. Det er det jeg satser på å gjøre. Det er viktig for meg med to gode resultater. Jeg ser ikke noe grunn til å legge skjul på det, sier han.

Fikk en motvillig pause fra treningen

I kraft av å være blant Sky-ryttere som verken skulle i aksjon i Paris-Nice eller Tirreno-Adriatico møtte sørlendingen opp til treningssamling i Nice i forrige uke.

Den ble dog i korteste laget for spurterens del:

- Det var ikke så lenge jeg var i Nice, nei. Jeg trente én dag der nede, men jeg følte meg ikke helt bra. Jeg hadde feber og var slått ut. Jeg reiste tilbake til Girona dagen etter og tok det rolig i tre-fire dager, forteller han.

Sykdomsperioden var den første han hadde hatt på et halvt år, og foruten det lille bruddet han pådro seg i hånda under People’s Choice Classic, har treningen i grunnen gått akkurat slik han hadde håpet på.

- Siden jeg startet opp sesongforberedelsene i november, har jeg hatt ni dager uten trening (i forbindelse med håndbruddet), før jeg ble syk nå. Jeg hadde også fem-seks uker med trening i forkant av dette. Så formen bør være bra. Samtidig er det ikke bare opp ett nivå i noen av rittene jeg sykler, men kanskje to og tre. Man vet ikke helt hvor man står i sin første sesong blant proffene, forteller han.

Fjerdeplass under sesongåpningen

Etter velten i Australia, måtte han vente til Abu Dhabi Tour for å innkassere sin offisielle Sky-debut.

Her satt han på riktig side av splitten da sidevinden slo inn og delte feltet opp i flere fraksjoner på den andre etappen.

KJEMPET OM SEIEREN: Elia Viviani vant etappe to av Abu Dhabi Tour i et redusert hovedfelt. Kristoffer Halvorsen spurter her ute til venstre, og ble til slutt nummer fire. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
KJEMPET OM SEIEREN: Elia Viviani vant etappe to av Abu Dhabi Tour i et redusert hovedfelt. Kristoffer Halvorsen spurter her ute til venstre, og ble til slutt nummer fire. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

Det samlet seg på nytt mot slutten, og da dro debutanten på med en oppløftende fjerdeplass.

- Hvordan føltes egentlig kroppen i Abu Dhabi?

- Det var egentlig ganske bra. Målet var å få en topp 5-plassering og en god gjennomkjøring. Med litt mer flyt på den siste spurtetappen kunne jeg fått med meg et bra resultat der og. Jeg var OK fornøyd. Jeg synes formen har vært veldig bra siden jeg startet opp med trening igjen.

Får trolig muligheten i Gent og Dwars door Vlaanderen

Onsdag sykler han Nokere Koerse, mens Handzame Classic venter to dager senere.

De neste ukene har han blitt forespeilet muligheten til å sykle Gent-Wevelgem, og muligens også Dwars door Vlaanderen.

Om han skulle få sjansen i Flandern rundt eller Paris-Roubaix, må han benytte mulighetene som står for tur nå. Per nå ser nok Sky-systemet på ham som en ren spurter - men også en rytter som vil tåle de lengste endagsrittene på sikt.

- Hvis vi snakker 6-7 år fram i tid, hvem av de store klassikerne tror du passer deg best?

- Milano-Sanremo bør nok passe bra, men det handler om å være skarp nok. Det er jo ikke aktuelt å kjøre der nå (Handzame sykles dagen i forveien, vår anm.). Jeg tror også at Paris-Roubaix kan passe meg. Flandern rundt? Jeg vet ikke før jeg har prøvd det.

Doffen Halvorsen har i hvert fall klart seg greit under U23-versjonen av Flandern rundt. I 2016 ofret han egne sjanser da Amund Grøndahl Jansen til slutt kjørte inn en fjerdeplass.

Tøffere for Halvorsen og Bouhanni

Både Nokere Koerse og Handzame Classic har foretatt små endringer på ruta siden nordmannen kjempet i toppen her sist.

Etter at Timothy Dupont og Nacer Bouhanni har vunnet de siste to utgavene, har arrangøren ønsket å gjøre rittet enda hardere inn mot finalen. Derfor er brosteinspartiene Huisedorp, Huisepontweg og Wannegemdorp skrevet inn i manus. Rittlengden er kortet ned til 191,1 kilometer og tar i bruk en rekke større og mindre sløyfer underveis.

Totalt skal man passere Nokere og Nokereberg ved sju anledninger. Start og målgang (Deinze og Nokere) er uendret.

Les om endringene i Nokere: Mer brostein i belgisk klassiker

I Handzame Classic er lengden økt fra 192,7 til 200 kilometer. Den gamle finalen hadde omtrent spurtgaranti, men også her har arrangøren forsøkt å gjøre rittet hardere for å gi opportunister en sjanse til å stikke av med det hele.

De største utfordringene er Sulferberg (1700 meter, 6 prosent maks), Monteberg (1100 m, 11,8 maks), Kemmelberg (1400, 13 maks) og den kjente avslutningen med Ruidenberg (500 meter og 8,7 maks) som passeres fire ganger under rittets avslutning.

Under fredagens ritt møter Halvorsen for øvrig sine gamle lagkamerater i Joker-Icopal til duell. Det norske kontientallaget ble ikke invitert tilbake til Nokere Koerse denne gangen.

- Du har jo trent med Herman Dahl tidligere i vinter, hvem er egentlig best av dere to i en spurt?

- Du får spørre ham, kontrer kristiansanderen.

PS: Både Nokere Koerse (onsdag) og Handzame Classic (fredag) blir vist hos Eurosport Norge.

Artikkelen er levert av din favorittkilde for sykkelnyheter: procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!