Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

August Jensen i Tirreno-Adriatico:

To velt på fem dager: - Har hatt en ganske jævlig natt

Smakte asfalt - igjen.

TØFFE TAK: August Jensen har fått hard medfart under Tirreno-Adriatico, men melder likevel at formen er ganske bra. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
TØFFE TAK: August Jensen har fått hard medfart under Tirreno-Adriatico, men melder likevel at formen er ganske bra. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer

(procycling.no): - 240 kilometer på forferdelige, italienske veier, med en ballong som albue. Det er ganske dritt! lød en smule oppgitt statusoppdatering fra August Jensen tidligere denne uka.

Bodø-væringer er hardføre, men velten på dag to av Tirreno-Adriatico kunne han fint ha klart seg uten.

Les også: Kittel vant igjen

«240 kilometers-referansen» var myntet mot den påfølgende etappen mellom Follonica og Trevi (234 kilometer lang om man ikke regner med nøytral sone).

Mandag gikk så Israel Academy Cycling-rytteren ned igjen. Denne gangen etter at en LottoNL-Jumbo-rytter bremset ned og klippet forhjulet hans.

- Jeg har hatt en ganske jævlig natt, men det skyldes mest sårene. Jeg er ganske forslått. Det dreier seg heldigvis ikke om store greiene. Formen er overraskende god, rent muskulært - men det hjelper ikke så mye når jeg må bruke mye krefter på å komme meg opp igjen, sier Jensen til procycling.no.

Ny velt for lagkameratene

På vei inn mot finalen var det forholdsvis høyt tempo i feltet da Jensen gikk ned, og faktisk løp noen steg ut til siden for å komme seg unna de øvrige rytterne.

MER TRØBBEL: Her sitter Dennis Van Winden og Guillaume Boivin etter velten med drøye åtte kilometer igjen til mål. Skjermdump via Eurosport Norge
MER TRØBBEL: Her sitter Dennis Van Winden og Guillaume Boivin etter velten med drøye åtte kilometer igjen til mål. Skjermdump via Eurosport Norge Vis mer

Fem andre ryttere gikk ned, og nordlendingen kunne ikke gjøre annet enn å børste av seg det verste og kaste seg på sykkelen på nytt.

Det var rundt to mil igjen av etappen, da han gikk ned. Da han fikk kontakt med feltet igjen gikk en ny velt som inkluderte et 30-tallsryttere og hvor det gikk hardest utover lagkameratene Dennis Van Winden og Guillaume Boivin.

- Jeg brukte mye krefter på å komme meg opp igjen og tok noen svinger som var heeeelt på kanten, forteller han.

Sagans siste show før Sanremo

Med Boivin og Van Winden ute av seierskampen, forsøkte Jensen å få til noe på egenhånd.

Til slutt vant Marcel Kittel etappen foran Peter Sagan - mens Jensen ble nummer 17.

Sagan var selv involvert i den store velten med rundt åtte kilometer igjen. Deretter dro han på et karakteristisk show hvor han blant annet hoppet over en fortauskant og med den manøveren sikret seg den raskest mulige passeringen av rundkjøringen mens han plukket nødvendige posisjoner i feltet.

Les også: Holst Enger uaktuell til vårklassiker

Slovaken står med tre andreplasser i rittet, men står fortsatt uten etappeseier når kun en tempoetappe over 10 kilometer gjenstår.

- Det dreier seg mest om å lage show, ikke å vinne, uttalte han til cyclingnews.com etter dags seks av det ukeslange rittet.

Neste oppdrag - både for Sagan og Jensen - blir årets første monument: Lørdagens Milano-Sanremo.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!​

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling