Tobias Foss fikk det tøft mot WorldTour-proffene

21-åringen fra Vingrom isolert mot slutten.

JOBBET SOM EN HELT: Tobias Foss ble isolert mot slutten, og da fikk han det tøft på sisterunden opp mot Igls i Innsbruck. FOTO: Norges Cykleforbund
JOBBET SOM EN HELT: Tobias Foss ble isolert mot slutten, og da fikk han det tøft på sisterunden opp mot Igls i Innsbruck. FOTO: Norges Cykleforbund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Da WorldTour-rittet Tour of The Alps gjestet Innsbruck og VM-løypene i april, tok Mark Padun (Bahrain-Merida) en saftig seier.

Mens Tobias Foss har brukt Tour de l'Avenir, Uno-X Development Weekend og Slovakia rundt som oppkjøring til VM, klargjorde ukraineren seg med treukersrittet Vuelta a Espana.

Med det som bakteppe, er det kanskje ikke så rart at det gikk som det gikk for det som kanskje var en av Norges største sjanser til å ta en medalje under Sykkel-VM i Innsbruck.

Proffer og amatører om hverandre

Selv innenfor U23-klassen, haglet det likevel med fulltidsproffer. Så lenge de ikke har konkurrerte i eliteklassen under tidligere mesterskap, får de nemlig konkurrere på samme villkår som «de glade amatører».

Siste gang opp mot Igls tok Bjorg Lambrecht (Lotto-Soudal/Belgia) endelig inn Padun som angrep alt ved andre forsering av den 7,9 kilometer lange bakken.

Relativt ubeskrevne Jaakko Hanninen (som er amatør i franske Team ECSEL Saint Etienne-Loire) hang seg på. Det samme gjorde Marc Hirschi (Sveits, klar for Sunweb Development Team neste år).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer