Tobias Grahn kjøpte seg selv fri for 4,4 mill.

For å komme til Spania.

(Dagbladet.no): Den tidligere Vålerenga-spilleren Tobias Grahn ble solgt klar for La Liga-klubben Gimnàstic Tarragona i siste liten før overgangsvinduet lukket onsdag.

Svensken som var utleid fra AGF til OB i Danmark måtte imidlertid grave dypt i fotballmillionene sine for å få til overgangen.

- Jeg utnyttet en klausul i kontrakten og kjøpte meg fri. Det var en prislapp på fire millioner kroner, forteller han til Jyllands-Posten.

4 millioner danske kroner tilsvarer omtrent 4,4 millioner norske. Han tror investorene som hentet ham til AGF kunne fått mer penger om de hadde solgt ham tidligere, men mener de tross alt fikk en god sum for en spiller med 11 måneder igjen av kontraktstida.

- Jeg håper investorene er tilfredse med det, sier Grahn.

26-åringen som aldri har slitt med troen på egne ferdigheter, gleder seg nå til å måle krefter i den spanske toppserien.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse. Nå skal jeg teste talentet mitt mot spillere fra Barcelona, Real Madrid og Valencia. Man kan ikke komme høyere, mener han.

Han forteller samtidig at den spanske klubben først kom på banen de siste to døgnene før fristen gikk ut.

KJØPTE SEG FRI: Tobias Grahn betalte 4,4 millioner for å kjøpe seg fri fra kontrakten med danske AGF. Foto: AP/Scanpix
KJØPTE SEG FRI: Tobias Grahn betalte 4,4 millioner for å kjøpe seg fri fra kontrakten med danske AGF. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- I lang tid så det ut til at jeg skulle til Reggina i Italia, men det ble ikke noe av. Man må gripe de anledningene som byr seg, sier han.

Tobias Grahn kjøpte seg selv fri for 4,4 mill.