Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tobiasen kan straffes for Riseth-slaget

Førsund ble frikjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandefjord-spiller Arnar Førsund ble frifunnet for det røde kortet han feilaktig ble tildelt i kampen mot Rosenborg søndag. Nå kan i stedet Ole Tobiasen bli straffet.

Det ble konklusjonen da disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund behandlet saken i dag.

Dommer Kjetil Sælen ga Førsund rødt kort etter at Vidar Riseth fikk seg et slag mot ansiktet midtveis i andre omgang på Storstadion søndag. Situasjonen skjedde inne i feltet, og TV-bildene viste med all tydelighet at det var Ole Tobiasen som sto bak slaget.

I dag ble Førsund ikke overraskende frikjent av disiplinærutvalget.

– Vi fant det tilfredsstillende dokumentert at han ikke hadde noe med situasjonen å gjøre. Avgjørelsen ble tatt med bakgrunn i TV-bildene, sier utvalgets leder Einar Bergum til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han understreker at NFFs retningslinjer åpner for at utvalget kan bruke bilder fra TV for å kartlegge ting som skjer i såkalte «massesituasjoner».

Tobiasen blir innkalt?

At Førsund nå frikjennes for all skyld, betyr imidlertid ikke at episoden anses for avsluttet. Disiplinærutvalget besluttet tirsdag at man nå skal gjøre en ny vurdering av episoden for å se om andre bør straffes.

– Vi har så langt sagt at vi vil vurdere å gå videre med saken. Det betyr at vi eventuelt kan komme til å innhente partsforklaringer og eventuelt åpne sak, sier Bergum.

– Når vil man ta stilling til dette?

– Vi er enige om å gjøre en vurdering allerede i løpet av onsdagen. Dette anser vi for å være en sak som må håndteres raskt, sier Bergum.

Dermed kan fort Ole Tobiasen bli kalt inn på teppet for å forklare hvordan han opplevde den omdiskuterte episoden. Spørsmålet er om dansken slo med vilje, eller om det var et rent uhell.

Flere karantener

Disiplinærutvalget behandlet også en rekke andre saker tirsdag. Tromsøs Hans Åge Yndestad er ilagt én kamps karantene etter å ha pådratt seg to gule kort på rekordtid i kampen mot Lyn søndag. Det siste kortet fikk han for munnbruk, og det har vært tatt til orde for at dommer Espen Berntsen burde ha sett gjennom fingrene med kraftsalven.

– Her har vi basert oss på dommerens skjønn. To gule kort gir rødt kort, sier Bergum.

Aalesund-spiss Tor Hogne Aarøy er ilagt to kampers karantene etter at han dyttet Hødd-spiller Knut Hovel Heiaas overende i 1. divisjonskampen lørdag.

I tillegg er Brynes trener Magnus Johansson ilagt én kamps karantene i forbindelse med kampen mot Strømsgodset 4. september. Det er andre gang svensken får karantene denne sesongen. Johansson måtte se tre kamper fra tribunen etter at han ble utvist i cupkampen mot Fredrikstad.

(ANB)

• Din mening: Bør Tobiasen få karantene i stedet for slaget uten at han fikk kort i kampen?

KAN STRAFFES: I morgen kan Sandefjord-spiller Ole Tobiasen bli innkalt for å forklare seg om slaget mot Vidar Riseth som Arnar Førsund uriktig ble utvist for.