Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tøff avslutning sendte Kristoff utenfor podiet

Mistet grønn trøye til etappevinneren.

NÆRMERE TOPPEN: Alexander Kristoff hadde mer krefter i beina enn tirsdag, men kunne ikke gjøre noe med Michael Matthews på den tredje etappen av Paris-Nice. Foto: Lionel Bonaventure / Afp / NTB scanpix
NÆRMERE TOPPEN: Alexander Kristoff hadde mer krefter i beina enn tirsdag, men kunne ikke gjøre noe med Michael Matthews på den tredje etappen av Paris-Nice. Foto: Lionel Bonaventure / Afp / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Alexander Kristoff satt med helt til mål i en tøff og teknisk krevende avslutning, men klarte ikke helt å følge de aller beste rundt de siste svingene, der han tapte mye fart.

Stavanger-syklisten maktet likevel en respektabel fjerdeplass på en etappe der de typiske reindyrkede spurterne fikk problemer med å henge med til målstreken.

- Jeg hadde en god posisjon. I spurten forsøkte jeg å komme på innsiden, men det var ingen luke, så jeg måtte gå rundt og tapte mye fart. Jeg måtte bremse litt, og det ødela resultatet, sier Kristoff i en pressemelding.

- Kunne vunnet
- Jeg følte meg mye bedre i dag, og kunne kanskje ha vunnet. Jeg hadde beina til det. Men laget gjorde en god jobb med å få meg frem, og jeg håper jeg vil få muligheten på fredag også.

Australske Michael Matthews (Orica-GreenEdge) vant foran italienerne Davide Cimolai (Lampre) og Giacomo Nizzollo (Trek).

Matthews tok også over ledelsen i sammendraget av Paris-Nice, ett sekund foran tidligere leder Michal Kwiatkowski (Etixx-Quick Step). I tillegg snappet etappevinneren den grønne poengtrøya fra Kristoff og nordmannens arbeidsgiver Katjusja.

Langvarig brudd
Allerede på den første mila opparbeidet Philippe Gilbert (BMC) og Florian Vachot (Bretagne- Séché Environnement) et forsprang på feltet.

Etter tur forsøkte flere ryttere å støte seg opp til duoen, men det var bare Thomas Voeckler (Europcar) som lyktes uten å bli hentet inn igjen av hovedfeltet.

For grønnkledte Alexander Kristoff, gjorde det tidlige utbruddet og forsøkene på å hente inn dette, at det ikke var poeng å kjempe om på første innlagte spurt.

Voeckler tok igjen de to i front etter 74 kilometer. Gilbert, Vachot og Voeckler økte forpranget sitt igjen takket være at sistnevnte kom seg fram til bruddet.

Da trioen entret de siste 50 kilometerne (av de totalt 179 kilometerne) på veien til målkommunen Saint-Pourcain-sur-Sioule var avstanden fra tremannsbruddet til feltet på fem minutter.

Angrep fra dopingrammet lag
En mil seinere var den nede i et minutt mindre. Man kunne nesten mistenke feltet for å ha satt opp det samme tidsskjemaet for de resterende milene, for avstanden var nede i 2.55 minutter med 30 kilometer igjen.

Men derifra sank forspranget kjappere.

Det ble klart at spurtlagene i feltet, deriblant Kristoffs Katjusja, nok en gang hadde kontroll på tingenes tilstand. Bruddet ble hentet inn, men et innbitt forsøk fra to ryttere i skandalerammede Ag2r resulterte i et nytt brudd.

Jan Bakelants og Romain Bardet opparbeidet seg et forsprang på 16 sekunder sammen med Paolo Tiralongo (Astana). Men to kilometer før mål var det slutt også for disse tre.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Hele Norges coronakart