U20-VM i Polen

Tøff beskjed: - Blir et savn

- Jeg mister en god kompis, sier Erling Braut Haaland om lagkamerat Fredrik Gulbrandsen.

NEDERLAG: Erling Braut Haaland og Norge tapte 2-0 for New Zealand i U20-VM mandag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NEDERLAG: Erling Braut Haaland og Norge tapte 2-0 for New Zealand i U20-VM mandag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer
  • Norge U20 - New Zealand U20 0-2

LODZ (Dagbladet): Erling Braut Haaland (18) og Norge gikk på det andre tapet i U20-VM i fotball mandag. New Zealand vant 2-0, noe som overrasket ekspertene.

Det eneste håpet om å gå videre fra gruppa, er at laget slår Honduras torsdag. I tillegg må andre resultater slå til. Hvis ikke er det exit fra Polen og hjem til Norge.

Red Bull Salzburg-spissen Haaland går rett ut i ferie etter mesterskapet. Når han vender tilbake til Østerrike i sommer, blir han den eneste nordmannen i klubben. Sist uke kunngjorde angrepskollega Fredrik Gulbrandsen (26) at han forlater Salzburg etter tre år. Det var en tøff beskjed å få for Haaland.

- Jeg mister en god kompis. Det blir tungt. Han blir et stort savn, sier Haaland til Dagbladet.

FERDIG: Fredrik Gulbrandsen forlater Red Bull Salzburg etter tre år. Foto: NTB scanpiz
FERDIG: Fredrik Gulbrandsen forlater Red Bull Salzburg etter tre år. Foto: NTB scanpiz Vis mer

18-åringen gikk fra Molde til Salzburg i vinter. Denne sesongen ble laget suveren seriemester i Østerrike. Gulbrandsen får svært gode skussmål i en oppsummering i lokalavisa Salzburger Nachrichten. Hvilken klubb han skal til nå er uklart.

For Haaland blir det en ny hverdag å forholde seg til.

- Da jeg kom til klubben, tok Fredrik godt imot meg. Han har vist vei, og vist hvordan jeg skal gjøre det. Han er blitt en kompis. Men sånn er fotballen: Plutselig forsvinner folk.

- Var det viktig for deg at det var en nordmann i klubben da du skrev under?

- Interessen fra klubben og planen den la fram for meg var nok.

Haaland sier at han gjerne skulle hatt mer spilletid i Østerrike. Foreløpig er det blitt elleve minutter i serien. Han ble kjøpt fordi han er en mann for framtida. Lagkamerat Gulbrandsen har gjort sine saker bra. Likevel ble han ikke tatt ut i landslagstroppen til kampene mot Romania og Færøyene i juni.

SØNDERKNUST: John Kitolano (sittende) var langt nede etter selvmål og norsk tap for New Zealand. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SØNDERKNUST: John Kitolano (sittende) var langt nede etter selvmål og norsk tap for New Zealand. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Hva tenker du om det?

- Det må du ikke spørre meg om, svarer Haaland.

- Det er ikke jeg som tar ut laget. Du må spørre Lars (Lagerbäck) og guttene. Han hadde fortjent en plass. Men det er mange gode spisser.

Haaland sier det var blytungt å tape for New Zealand. Han klandrer seg selv:

- Jeg klarte ikke å sette sjansene mine. Vi klarte heller ikke å spille vårt eget spill. Da går det ikke.

Han fortsetter:

- Vi fulgte ikke planen. Vi skulle komme rundt på kantene og legge inn til meg. Jeg skulle også bli spilt mer igjennom. Det klarte vi ikke. Det er kjipt.

Kampen mot Honduras starter klokka 18.00 torsdag. Uruguay og New Zealand har begge seks poeng og er videre fra gruppa.

Norge og Honduras har null poeng - og begge lag kan bli en av de fire beste treerne. Men dette betinger seier for et av lagene. I tillegg må resultatene i de andre gruppene gå veien.

Det norske laget forflyttet seg i dag fra Lodz til Lublin, der kampen går om to dager.