Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tøff beskjed som 13-åring: - Dette er alt vi har

Tennislegende Mary Pierce åpner opp om tøff oppvekst.

VANT FIRE GRAND-SLAM: Mary Pierce hadde en suksessfull karriere. Foto: JACK GUEZ / AFP / NTB Scanpix
VANT FIRE GRAND-SLAM: Mary Pierce hadde en suksessfull karriere. Foto: JACK GUEZ / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Mange kjente idrettsutøvere har fortalt om krevende foreldre som nærmest har presset dem til å satse på idrett under oppveksten. Den tidligere franske tennisspilleren Mary Pierce (45) er ikke noe unntak.

Pierce vant blant annet fire Grand Slam-titler og var kjent for å ha et veldig hardt slag som aktiv. Det viser seg at oppveksten hennes også var hard.

Faren trente henne mens moren var hjemmeværende. Da Pierce var 13 år, fikk hun et ublidt møte med realiteten.

«Det var ingen inntekt og noen ganger bodde vi i bilen. Pappa viste meg en bag med penger og sa: 'Dette er alt vi har.' Så fortalte han meg: 'Du bør begynne å vinne, fordi vi trenger penger.' Det var mye press å legge på et ungt barn», skriver Pierce i et blogginnlegg.

POPULÆR: Tennisstjerna, Genie Bouchard, fikk massiv oppmerksomhet for et veddemål hun inngikk i 2017, og nå slår hun til igjen. Video: Rødt Kort. Foto: Genie Bouchard / NTB Scanpix. Vis mer

Pierce forteller at hun egentlig ville bli en barnelege, men at hun var så god i tennis at hun følte seg kallet til å fortsette med idretten.

Hun begynte med tennis som tiåring og ble profesjonell allerede fire år seinere. Etter hvert ble hun tatt ut av skolen, og faren trente henne til hun var 18 år gammel.

Samtidig bærer hun ikke nag til faren, som gikk bort etter å ha fått kreft for noen år siden.

«Når jeg ser tilbake, så mener jeg min far gjorde det beste han kunne. Han elsket meg og ønsket det beste for meg, så han trente meg til å bli tøff», skriver Pierce, som forteller at hun ikke ville gått gjennom barndommen på nytt, selv om hun ikke angrer på noe.

Mellom 2000 og 2005 var broren til Pierce treneren hennes. I 2006 pådro hun seg en kneskade som satte en stopper for tenniskarrieren. Hun ble selv trener for spillere på øystaten Mauritius.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!