Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tøff budrunde om engelsk TV-fotball

Canal + og Viasat kjemper om rettighetene.

TV-MAGNETER: To tv-selskaper står igjen i siste runde om retten til å vise blant annet kampene mellom Liverpool og Manchester United. Foto: AP/Tim Hales
TV-MAGNETER: To tv-selskaper står igjen i siste runde om retten til å vise blant annet kampene mellom Liverpool og Manchester United. Foto: AP/Tim Hales Vis mer

|||

Budfristen for retten til å sende Premier League-fotball de neste tre årene gikk ut fredag. Canalplus og Viasat kjemper om rettighetene.

Ifølge Kampanje står Bonnier med sitt konsern TV4, som igjen eier Canal+, på den ene banehalvdelen. På motsatt side finner man Modern Times Group (MTG) som styrer Viasat-kanalene i Skandinavia.

Canal+ har hatt rettighetene til Premier League siden 1998, men får tøff konkurranse fra sin rival i betalfjernsynmarkedet.

- Vi kommenterer aldri slike spørsmål, sier Viasats sportssjef Stian Aune Kleppo til Kampanje.

Heller ikke TV4-gruppen har noen kommentarer til den heftige budrunden. Sist rettighetene ble solgt måtte Canalplus daværende eier SBS Broadcasting ut med 800 millioner kroner for å kunne sende Chelsea, Liverpool, Manchester United og de andre lagene i engelsk toppserie.

Denne gang kan prisen bli over 1 milliard. Tippekampen gikk i en rekke år på NRK, SVT og DR, men statskanalene har neppe råd til å sende engelsk fotball i årene som kommer.

Det er heller ikke ventet at TV 2 ellers dansk TV 2 kommer på banen, skal en tro Kampanje. TV 2 mistet i sommer spansk fotball til Canalplus.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media