Tøff budrunde om engelsk TV-fotball

Canal + og Viasat kjemper om rettighetene.

TV-MAGNETER: To tv-selskaper står igjen i siste runde om retten til å vise blant annet kampene mellom Liverpool og Manchester United. Foto: AP/Tim Hales
TV-MAGNETER: To tv-selskaper står igjen i siste runde om retten til å vise blant annet kampene mellom Liverpool og Manchester United. Foto: AP/Tim Hales Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Budfristen for retten til å sende Premier League-fotball de neste tre årene gikk ut fredag. Canalplus og Viasat kjemper om rettighetene.

Ifølge Kampanje står Bonnier med sitt konsern TV4, som igjen eier Canal+, på den ene banehalvdelen. På motsatt side finner man Modern Times Group (MTG) som styrer Viasat-kanalene i Skandinavia.

Canal+ har hatt rettighetene til Premier League siden 1998, men får tøff konkurranse fra sin rival i betalfjernsynmarkedet.

- Vi kommenterer aldri slike spørsmål, sier Viasats sportssjef Stian Aune Kleppo til Kampanje.

Heller ikke TV4-gruppen har noen kommentarer til den heftige budrunden. Sist rettighetene ble solgt måtte Canalplus daværende eier SBS Broadcasting ut med 800 millioner kroner for å kunne sende Chelsea, Liverpool, Manchester United og de andre lagene i engelsk toppserie.

Denne gang kan prisen bli over 1 milliard. Tippekampen gikk i en rekke år på NRK, SVT og DR, men statskanalene har neppe råd til å sende engelsk fotball i årene som kommer.

Det er heller ikke ventet at TV 2 ellers dansk TV 2 kommer på banen, skal en tro Kampanje. TV 2 mistet i sommer spansk fotball til Canalplus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer