Tøff dag for Petter

Men håper fortsatt på poeng i Rally Tyskland.

(Dagbladet.no): Petter Solberg var allerede langt bak de tre beste i Rally Tyskland etter de seks første fartsprøvene i går.

På vei til dagens andre fartsprøve, SS8, streiket girkassa i Petters Subaru Impreza. Sammen med kartleser Phil Mills forsøkte Petter å fikse girsystemet.

Forsøkene på reparasjoner gjorde at de ble forsinket til start, noe som kostet dem ett og et halvt minutt tidsstraff.

I tillegg var girkassa umulig å bruke, og Petter måtte kjøre i tredjegir i 29,57 kilometer. Det førte selvsagt til stort tidstap. Solberg raste fra fjerde- til tolvteplass i sammendraget.

- Det har ikke vært min dag, oppsummerer Petter Solberg etter SS10.

- Vi har mistet ganske mye tid nå, men det er bare sånn det er, og vi vil fortsette å presse på og forsøke å komme tilbake på poengplass.

SS13: Kort etappe (6,23 km) der Petter Solberg ble nummer 12, åtte og et halvt sekund bak Sebastien Loeb.

Francois Duval ble nummer tre, slått av teamkollega Loeb med 0,8 sekunder, og er fortsatt bare 27,9 sekunder bak franskmannen i sammendraget.

RASER NEDOVER LISTA: Girproblemene før SS8 medførte både tidsstraff og hele Rally Tysklands lengste fartsprøve i tredjegir for Petter Solberg og Phil Mills. Dermed raste de ned på 12. plass i sammendraget. Foto: EPA/Scanpix
RASER NEDOVER LISTA: Girproblemene før SS8 medførte både tidsstraff og hele Rally Tysklands lengste fartsprøve i tredjegir for Petter Solberg og Phil Mills. Dermed raste de ned på 12. plass i sammendraget. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Solberg er bare tre sekunder bak Daniel Sola (Ford) som ligger på den siste poengplassen (8. plass) før de seks fartsprøvene i morgen.

SS12: Petter Solberg ble nummer fem, 10,5 sekunder bak Duval. Petter tapte også 1,5 sekunder til lagkompis Stéphane Sarrazin, som ligger på plassen foran ham i sammendraget.

Sebastien Loeb ble nummer to på fartsprøven, og holder fortsatt et solid grep om sammendraget. Avstanden ned til Duval er på 27 sekunder.

SS11: Petter Solberg klatrer et skritt nærmere poengplass. Nordmannen ble nummer seks, 8,1 sekunder bak Loeb. Men i sammendraget passerte han Harri Rovanperä, og er nå bare åtte sekunder unna Stéphane Sarrazin som ligger på den siste poengplassen.

Francois Duval ble igjen nummer to, og tapte 2,4 sekunder til Loeb.

SS10: Francois Duval var raskest, 6,1 sekunder foran teamkollega Sebastien Loeb. Duval ligger dermed 26,3 sekunder bak Loeb i sammendraget.

Petter Solberg ble nummer 12, 32 sekunder etter Duval. Han er nå på tiendeplass sammenlagt. Det er bare 12,7 sekunder fram til Subaru-kollega Stéphane Sarrazin som ligger på åttendeplass - den siste plassen i sammendraget som gir VM-poeng.

SS9: En jevn etappe der de 18,21 kilometerne skilte lite. Petter Solberg ble nummer åtte, men bare sju sekunder bak Loeb, som nok en gang var raskest.

SS8: Rally Tysklands lengste fartsprøve (29,57 km) ble en lang prøvelse for Petter Solberg og Phil Mills. Girkassa var kaputt, og de måtte kjøre de tre milene i tredjegir.

Det medførte en sluttid to minutter og åtte sekunder bak etappevinner Sebastien Loeb. Petter rastet samtidig ned til 12. plass i sammendraget, der han nå er 6.22,9 bak Loeb.

Citroën-fører Francois Duval ble igjen nummer to på etappen, 1,1 bak teamkamerat Loeb. Belgieren er fortsatt den sterkeste utfordreren til regjerende verdensmester Loeb i Rally Tyskland. Duval ligger nå 29,9 sekunder bak franskmannen.

Marcdus Grönholm på tredjeplass er 1.25,9 etter Loeb.

SS7: Petter Solberg staret dagen med en sjuendeplass på SS7, på samme tid som Toni Gardemeister. Dermed holdt Petter fortsatt avstanden på 5,9 sekunder ned til Gardemeister som lå på femteplass bak Petter i sammendraget.