Tøff debut

Frode Grodås får en tøff Bundesliga-debut når Schalke 04 serieåpner borte mot Borussia Mönchengladbach på Bökelberg-stadion i dag. Det tradisjonsrike knokkel-derbyet er utsolgt (34500 tilskuere) og man frykter blodige sammenstøt mellom tyske nynazister og tyrkiske fans.

Den norske landslagsmålvakten må hoppe rett inn i heksegryta i ettermiddag. I tillegg til de beryktede tyske skinheads som inntar plassen på tribunen, venter man nemlig tusenvis av tyrkere på Bökelberg.

De kommer for å se den 30-årige tyrkiske landslagspilleren Hami Mandirali debutere sammen med Grodås i Schalke-drakta.

Fem TV-stasjoner fra Tyrkia er akkreditert for å rapportere om yndlingen Hamis opptreden og om det spente forholdet mellom tyrkerne og nasjonalistiske tyskere i området.

Brutale skinheads

Tyske skinheads sto bak blodige opptøyer under VM i Frankrike i juni og juli. Flere av dem sitter i fengsel og venter på rettsak, etter at en fransk politimann ble brutalt slått ned. Han svevde lenge i livsfare og våknet av koma først uker seinere.

Frode Grodås er nummer én i Schalkes mål. Oliver Reck, den landslagsaktuelle tyske målvakten ble egentlig kjøpt fra Werder Bremen i våres for å være nummer en. Men han er langtidsskadd.

Og Frode Grodås er selvsagt innstilt på å etablere seg som førstemålvakt før Reck blir friskmeldt om fire måneder.

I Gladbachs angrep skal den nyinnkjøpte østerrikeren Toni Polster og svensken Jörgen Pettersson prøve å score på Grodås.

Forventninger til
Kjetil

I morgen blir det norsk duell i Bundesliga foran 76000 tilskuere på Olympia-stadion i Berlin når Hertha Berlin møter Werder Bremen. Kjetil Rekdal entrer banen som kaptein for Hertha som overbeviste stort i oppvarmingskampene (blant annet 1-1 mot Barcelona sist tirsdag).

Håvard Flo får uerfarne Adrian Kunz som angrepskollega i et skadeskutt Werder-lag som savner hele den etablerte midtbanen.

Fargerike Bundesliga

40 VM-spillere står på lagoppstillingene til de 18 Bundesligaklubbene. Men bare en av dem er regjerende verdensmester: Bixente Lizarazu har attpåtil hatt store problemer med å få fast plass i Bayern München og startet på benken også i onsdagens Mesterliga-kvalifisering.

174 utlendinger fra 44 nasjoner og fem kontinenter gjør Bundesliga til en multikulturell underholdning. Blant disse er Chen Yang (Eintracht Frankfurt), den første kineseren i ligaen.

515 millioner kroner investerte Bundesliga-klubbene i nye innkjøp foran denne sesongen.

TØFF DEBUT: Frode Grodås debuterer i Bundesliga for Scvhalke 04 i dag. Det forentes et tøft oppgjør både på banen og på tribunen.