NEDTUR: Martin Ødegaard og U21-landslaget fikk ingen hyggelig tur til England. Det endte med 6-1-tap i går kveld.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
NEDTUR: Martin Ødegaard og U21-landslaget fikk ingen hyggelig tur til England. Det endte med 6-1-tap i går kveld.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB ScanpixVis mer

Martin Ødegaard:

Tøff dom i England: - Lån til Premier League synes én million mil unna

Mener Ødegaard mangler fysiske egenskaper.

Det norske U21-landslaget i fotball fikk det svært tøft da England vant 6-1 tirsdag kveld.

I dag bruker engelske aviser stor spalteplass på kampen. Og ikke unaturlig er fokuset på Manchester Uniteds tremålsscorer Marcus Rashford (18). At han briljerte foran øynene på A-landslagets boss - Sam Allardyce - var en klar melding før neste laguttak, lyder omkvedet.

Hva med de norske spillerne, som forlenget en horribel uke? Englands største avis, The Sun, har sett nærmere på duellen mellom Martin Ødegaard (17) og Rashford.

HAT TRICK: Marcus Rashford var banens beste da England vant 6-1. Foto: NTB Scanpix
HAT TRICK: Marcus Rashford var banens beste da England vant 6-1. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- To av de heteste talentene i Europa sto ansikt til ansikt. Rashford stjal showet da han scoret tre mål i U21-debuten. Han plasserte den mye omtalte Real Madrid-spilleren i skyggen, skriver avisa.

Ikke sterk nok fysisk

Det heter videre at Ødegaard ikke hadde fysiske egenskaper til å utgjøre en forskjell i kampen.

- Alt snakk om et potensielt lån til Premier League synes én million mil unna. Han vil ikke takle det fysiske ennå, skriver avisa.

Til Dagbladet sa Ødegaard etter kampen:

- Det er tungt å stå her etter å ha tapt 6-1. Det ble dessverre brutalt på slutten, men vi gjorde et ærlig forsøk. Vi spilte en god halvtime og produserte tre store sjanser vi ikke scoret på.

Kobles til Gladbach

Kampen var den sjette i EM-kvalifiseringen. England (14 poeng) leder gruppa foran Sveits (12 poeng) og Norge (10 poeng). Vinneren går til sluttspillet i Polen neste sommer. Lag nummer to får muligheten til å spille playoff.

Det er for øvrig klart at Ødegaard kommer til å bli i Real Madrid denne høsten. Den angivelige utlånsavtalen med Rennes gikk i vasken fordi Ødegaard ennå ikke har fylt 18 år.

Ødegaard vil ikke si så mye om dette, men det er ventet at det skjer noe i neste overgangsvindu. Den tyske avisa Bild skriver i dag at Borussia Mönchengladbach er interessert i en utlånsavtale.