REVANSJ? Norge og håndballjentene vant fire strake EM-sluttspill fra 2004 til 2010. I desember kommer en ny sjanse i mesterskapet i Kroatia og Ungarn. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
REVANSJ? Norge og håndballjentene vant fire strake EM-sluttspill fra 2004 til 2010. I desember kommer en ny sjanse i mesterskapet i Kroatia og Ungarn. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Tøff EM-trekning for håndballjentene

Møter Danmark, Romania og Ukraina.

Håndballjentene fikk en tøff trekning og møter Danmark, Romania og Ukraina i EM som spilles i desember.

Danmark og Romania representerer meget tøff motstand i EM som spilles i Kroatia og Ungarn fra 7. til 21. desember.

Ukraina er det klart svakeste laget i gruppen.

- EM er tøft uansett. Det er 16 riktig gode lag og de nest beste har tatt store steg så det blir spennende, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

Jevne grupper Etter hvert som trekningen skred fram ble det klart at gruppe B på papiret så ut som den vanskeligste Norge kunne ende i, og der endte også håndballjentene opp. Norge kunne ikke ende opp i gruppe A med Ungarn.

- Jeg synes både C og D er meget tøffe. Tyskland i gruppe C er i storform og Kroatia blir gode på hjemmebane, slik det alltid er i håndball. Jeg ser på gruppene som meget jevne, sier landslagssjefen.

Fornøyd med spillsted Han var rimelig godt fornøyd med trekningen.

- Man får de man får i en trekning, man velger ikke. Det er en helt ok trekning for oss mot lag vi kjenner godt. Det kan være en fordel, sier han.

Hergeirsson var også meget godt fornøyd med at Norges gruppekamper blir spilt i ungarske Debrecen.

- Vi har et godt forhold til Ungarn og har flere spillere i landet. Debrecen er en fin by og et sted vi har mange gode minner fra, sier han med henvisning til gruppekampene i EM i 2004.

Da endte Norge opp med å vinne EM-gull.

(NTB)