Tøff Europa League-trekning for Rosenborg og Molde

Molde mot Ajax, Celtic og Fenerbahce.

TØFT: Molde møter Ajax, Celtic og Fenerbahce i Europa Leagues gruppe A. Foto: AP Photo/Laurent Dubrule
TØFT: Molde møter Ajax, Celtic og Fenerbahce i Europa Leagues gruppe A. Foto: AP Photo/Laurent DubruleVis mer

(Dagbladet): Selv om det ble tap for både Rosenborg og Molde i går kveld, er de begge klare for gruppespillet i Europa League etter sterke resultater i kvalifiseringen.

I formiddag ble gruppene trukket, og for Rosenborg ble det en ørliten nedtur etter at alle på Lerkendal fablet om engelske storlag og morsomme stunder i trøndersk kulde.

Rosenborg havnet i gruppe G, med Dnipro, Lazio og franske St. Etienne.

— Det er litt skuffende, må jeg innrømme, men gruppa er tøff, den. Det er en god gruppe og en god sportslig utfordring, sier Pål-Andre Helland til Adresseavisen.

— Det er større sjanse for at vi slår Lazio og Dnipro enn Liverpool og Tottenham, trøstet trener Kåre Ingebrigtsen seg med.

Overfor Dagbladet utdyper han:

— Det var mye folk på Brakka her under trekninga, og det var nok en del som kunne tenkt seg Liverpool, men for oss på sport var dette en ok trekning.

Kan gi ubehag
Begge de norske lagene var på forhånd fjerdeseedet — dårligst seedet — og dermed ventet det uansett tøff motstand videre i turneringa.

— Dnipro var i finalen i Europa League mot Sevilla i fjor. Lazio og St. Etienne, det er tøff motstand, men ikke det ypperste av italienske eller franske lag. Det er stor forskjell på PSG og St. Etienne, sier Ingebrigtsen.

— Jeg tror fort vi kan bli den ubehagelige lille klubben i gruppa.

Fulle hus og muligheter
Molde havnet i ei særdeles tøff gruppe (A) sportslig sammen med Ajax, Ronny Deilas Celtic og Fenerbahçe. Der Aker Stadion ganske sikkert blir full i alle de tre kampene, er det vanskeligere å få folk til å se Dnipro og St. Etienne.

— Vi hadde seksten tusen mot Debrecen her, så sånn som trønderne er ute nå kan vi fort fylle stadion mot alle tre, sier Kåre Ingebrigtsen.

Fotballekspert i C More, Lars Tjærnås, mener at både Molde og Rosenborg har havnet i en gruppe der de må prestere maks mot hver motstander for å ha sjans.

— Men det er mulig for begge. Ajax, Celtic og Lazio er store klubbnavn og fortsatt gode, men ikke like gode som de har vært. Alle motstanderne er mulig å slå, spesielt hjemme, mens lag som Dnipro og Fenerbahçe normalt er ekstremt tøffe borte, sier Tjærnås til Dagbladet.

På Lerkendal sitter Kåre Ingebrigtsen og fordøyer trekninga. Den foreløpige følelsen er at Rosenborg har muligheter her.

— Jeg tror ingen av de andre er så fornøyde med å trekke Rosenborg fra nivå fire heller. Det blir tøft å gå videre fra denne gruppa, men at det er mulig? Det er det, sier han til Dagbladet.