Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norges trekning i EM-kvalifiseringen 2020

Tøff gruppe for Norge - møter Spania og Sverige

Lars Lagerbäcks skal ut mot Spania, Sverige, Romania, Færøyene og Malta i kvalifiseringen til fotball-EM i 2020.

TØFF MOTSTAND: Norge møter blant annet to andre nordiske land og Spania i EM-kvalifiseringen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TØFF MOTSTAND: Norge møter blant annet to andre nordiske land og Spania i EM-kvalifiseringen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges fotballherrer møter Spania, Sverige, Romania, Færøyene og Malta i EM-kvalifiseringen

Det ble klart under trekningen i Dublin søndag.

For Lars Lagerbäck betyr det et møte med sitt eget land og gamle arbeidsgiver. Det ville han helst unngått.

- Det blir nok en ganske jevn fight med Spania som favoritt. Vi ligger en divisjon under Sverige og blir definitivt en underdog. Jeg skulle svært gjerne ha unngått å møte Sverige. Det er ikke så artig å kjempe mot et annet nordisk land, sier Lagerbäck til Sportkanalen.

– Så blir det sikkert også en del ståhei i oppkjøringen til kampene (mot Sverige) fordi jeg fortsatt har svensk statsborgerskap.

Det gjør at Norge får en tøff vei til å kvalifisere seg direkte fra gruppa. Jesper Mathisen mener Norge nå skal være enda gladere for Nations League-seieren.

- Med denne gruppa blir det mest sannsynlig Nations League som blir den enkleste veien, og derfor var det viktig at Serbia kom i ei gruppe de skal ha fine muligheter til å bli blant de to beste, skriver TV2-eksperten på Twitter.

De to beste lagene i hver av ti grupper kvalifiserer seg for EM. De øvrige fire lagene kommer inn via UEFAs nasjonsliga.

Søndag ble gruppene til EM-kvalifiseringen trukket. Norge lå i pott tre i trekningen og kunne risikere å møte lag som Frankrike og Spania fra pott en pluss Tyskland eller Danmark fra pott to.

I stedet fikk Norge våre svenske naboer fra pott to. Samtidig var Romania trolig det vanskeligste laget Norge kunne trukket fra det fjerde nivået. Rumerne har ikke tapt en landskamp det siste året og blir nok en tøff motstander i EM-kvalifiseringen.

Fra de to laveste nivåene trakk altså Norge øynasjonene Færøyene og Malta.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!