Tøff gruppe for Solbakken, overkommelig for Berg og Deila

Europa League-gruppene trukket.

TIL EUROPA: Celtic-manager Ronny Deila mislyktes i å lede skottene til Champions League, men får likevel Europa-spill i form av Europa League denne sesongen. Foto: REUTERS/Russell Cheyne/NTB Scanpix
TIL EUROPA: Celtic-manager Ronny Deila mislyktes i å lede skottene til Champions League, men får likevel Europa-spill i form av Europa League denne sesongen. Foto: REUTERS/Russell Cheyne/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ronny Deila og Celtic får en tøff, men overkommelig gruppe i Europa League. Red Bull Salzburg (Østerrike), Dinamo Zagreb (Kroatia) og FC Astra (Romania) blir motstandere. Førstnevnte ble slått ut av Åge Hareides Malmö i Champions League tidligere i uka.  

For Henning Berg og Legia Warszawa blir Metalist Kharkiv fra Ukraina, tyrkiske Trabzonspor og belgiske Lokeren klubbene å slå. 

Ståle Solbakkens FC København var seedet på det øverste nivået før trekninga. Likevel blir det ingen walkover-gruppe for hovedstadsklubben. Danskene ble trukket i i gruppe B sammen med Club Brugge (Belgia), Torino (Italia) og Helsinki (Finland). Dermed Møter Tom Høgli sine gamle lagkamerater fra Belgia. 

Linnes til White Hart Lane? Tyske Borussia Mönchengladbach med Håvard Nordtveit havnet i gruppe A sammen med Villarreal (Spania), FC Zürich (Sveits) og Apollon Limasol (Kypros). 

Besiktas (Tyrkia), som landslagsback Martin Linnes er høyaktuell for, møter engelske Tottenham, serbiske Partizan Beograd og greske Asteras Tripolis. 

Om man skal lage en «dødens gruppe» av de tolv som ble trukket, kan gruppe H med Lille (Frankrike), Wolfsburg (Tyskland), Everton (England) og FC Krasnodar (Russland) virke jenv, tøff og spennende. 

- Det ser ut som en Champions League-gruppe. Det blir ikke lett. Men med det sagt, så er ikke de andre gruppene så veldig lette de heller, sier sportsdirektør i Wolfsburg, Klaus Allofs, til UEFA.com

God belønning Finalen skal forøvrig spilles i Warszawa, på Stadion Narodowy w Warszawie (Nasjonalstadion i Warszawa) neste vår. I den anledning var tidligere Liverpool-keeper Jerzy Dudek blant celebritetene som deltok på trekninga i Monaco. Også den tidligere franske landslagsspilleren Youri Djorkaeff var på scenen. 

Vinneren går rett inn i Champions League neste år, om ikke vinneren av denne sesongens CL mislykkes i å kvalifisere seg for neste års turnering. Da går Europa League-vinneren inn i play off av den neste utgaven av Europas gjeveste turnering. 

Dermed er det liten tvil om det Europa League er en turnering det er verdt å vinne.

LEGIA-SJEF: Henning Berg. Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI/NTB Scanpix
LEGIA-SJEF: Henning Berg. Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI/NTB Scanpix Vis mer
FCK-SJEF: Ståle Solbakken. Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix
FCK-SJEF: Ståle Solbakken. Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix Vis mer