Tøff i Trine

Trine Haltvik (39) har gitt mye juling i sin karriere. Nå dundrer hun løs på ungjentene i Byåsen.

TRONDHEIM (Dagbladet): -  Så brede skuldre har vi aldri hatt før, sier Trine Haltvik, og bryter ut i latter. Med 10 kilos tungt amerikansk fotballutstyr på kroppen løper hun ut på Dalgård stadion. På motsatt side står Marte Snorroeggen. I øsende regnvær hakker hun tenner. 21-åringen vet hva som venter.

-  Det ser kanskje ut som om vi skal drepe hverandre når vi gjør dette, men såpass med juling må vi tåle, brøler Snorroeggen.

Smeller i bakken

Så kjører begge brystkassa i været og fyker i tottene på hverandre. Marte Snorroeggen smeller i bakken.

-  Jentene må lære seg å tåle harde taklinger. Vi kjemper om medalje, og da må vi bli tøffere på banen. Derfor trener vi amerikansk fotball, kommenterer trener Valeri Putans fra sidelinja. Han holder seg langt unna amerikanske slagord og susende taklinger.

Midt på gressmatta ligger Marte Snorroeggen. Hun vrir seg i smerte og latter etter det harde sammenstøtet med Trine Haltvik.

-  Skitne triks

-   Trine har alltid noen skitne triks på lur. Jeg er glad jeg spiller på samme lag som henne til vanlig, forteller Marte og reiser seg opp uten merkbare skader.

Byåsen vil være det tøffeste håndballaget i Norge.

-   Det heter seg at vanlig fotball er for gutter. Det burde egentlig vært motsatt.

-  Fotball er jo en frøkensport. I håndball og amerikansk fotball må du nemlig tåle kroppskontakt som gjør vondt. Vi er ingen pingler, mener Marte Snorroeggen.

Rødt kort

Trønderne har allerede fått vist at de er et hardtspillende lag. Spesielt i forsvar.

Da Byåsen gjestet Nordstrand i serieåpninga, ble Trine Haltvik sendt av banen med rødt kort. Den gang hadde Haltvik allerede en kamp med amerikansk fotball med seg i bagasjen.

-   Heldigvis får man ikke rødt kort i denne sporten, sier Trine Haltvik, før hun gir strekspiller Maren Villabø et knuff i siden.

Byåsen er heller ikke redd for at amerikansk fotballtrening skal resultere i stygt spill inne på parketten. Og et verstingstempel i serien har aldri vært tema.

Sliter i forsvar

-  Vi spiller amerikansk fotball for å bli tøffere. Det er vi som må tåle mer juling på banen. Spesielt bakover på banen, sier Martes søster Gøril Snorroeggen.

Med en målforskjell på 67- 55 ligger Byåsen på sølvplass med to spilte kamper. Men i forsvar lukter det ikke medalje.

Mot Sola i forrige serierunde var forsvaret elendig. Hele 33 baller fant veien til nettmaskene gjennom et rufsete forsvar. Det til tross for at Byåsen feide rogalendingene av banen med sine 42 scoringer.

-  Det er for svakt. Vi må ikke bli feige og redde bakover. Det er viktig å gutse på når det trengs, mener Gøril.

Seriegull

På Dalgård stadion i Trondheim snakkes det om muskler, krefter og guts. Seriegull-praten overlater de glatt til Katja Nyberg og Larvik-jentene. Men på et punkt er de krystallklar:

-  Larvik skal få juling av oss. Vi er et ungt lag som er blitt de tøffeste nå, sier søstrene Snorroeggen.

-  Touchdown, jubler Marthe Florholmen gjennom hjelmen ute på banen. Hun har løpt inn i målfeltet uten å bli lagt i bakken.

På banen ligger halve laget nede for telling med et stort glis om munnen. Og den som ler aller mest, er evigunge Trine Haltvik.

-  Det er gøy å legge folk i bakken. Men vi spiller ikke grisete i forsvar. Vi er bare tøffe, sier Trine Haltvik før hun flekser med musklene.

-  Nå heter vi bare Stålåsen, sier Trine Haltvik. PS: I kveld spiller Byåsen cupkamp hjemme mot Fredrikstad i Nidarøhallen. Trønderne satser alt på knallhardt forsvarsspill og hjemmeseier kl. 18.

TØFFEST: Trine Haltvik gutser på, også med amerikansk fotballutstyr på kroppen. Gøril Snorroeggen må tåle å bli satt i skyggen når Trine blir tøffest i trynet.
STÅLÅSEN: Byåsen vil bli sjef på banen. Bakerst f.v.: nr. 8 Marthe Florholmen (22), nr. 10 Ingrid Nygård Pedersen (19), nr. 79 Maren Villabø (25), nr. 32 Marit Malm Frafjord (19) og nr. 36 Gøril Snorroeggen (19). Foran f.v.: nr. 33 Kjersti Beck (25 år), nr. 34 Trine Haltvik (39), og nr. 82 Marte Snorroeggen (21).