PÅ LILLEHAMMER:  Tom Hilde og hopperne er klar for miks lagkonkurranse på Lillehammer i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
PÅ LILLEHAMMER: Tom Hilde og hopperne er klar for miks lagkonkurranse på Lillehammer i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Tøff kamp for Tom Hildes hoppkjæreste

Håper å rekke OL.

LILLEHAMMER (Dagbladet): Lillehammer ligger badet i snø etter et snøfall i går. Det skaper tilsynelatende flotte forhold for hopperne, som konkurrerer i miks lagkonkurranse i ettermiddag.

Miks lagkonkurranse innebærer at hver nasjon har med to kvinner og to menn. Det er en relativt ny øvelse i verdenscupen, men som ikke blir en del av OL seinere i sesongen.

Tom Hilde (26) kunne fort ha kommet i en interessant situasjon der han konkurrerte mot sin egen kjæreste, Sarah Hendrickson (19), fra USA. Hun er verdens beste kvinnelige hopper, men er skadet.

I en blogg skriver hun at legen har fortalt at ingenting stopper henne fra å hoppe i januar igjen. Dermed håper hun å rekke OL i Sotsji.

- Ingen kommentar I en twittermelding tidligere i høst tydet mye på at hun ville være tilskuer under helgas renn på Lillehammer.

Når Dagbladet spør Tom Hilde om hun er på plass i OL-byen fra 1994, svarer han:

- Ingen kommentar.

- Enkelt og greit?

- Ja.

- Er hun langt unna å hoppe selv?

- Hun er et stykke unna å hoppe selv, ja.

USA-KJÆRESTE:  Sarah Hendrickson er verdens beste kvinnelige hopper. Foto: NTB Scanpix
USA-KJÆRESTE: Sarah Hendrickson er verdens beste kvinnelige hopper. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Så da vil hun trives som tilskuer i bakken?

- Hun hopper i alle fall ikke i helga.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke hverdagskost At en topphopper av hvert kjønn finner hverandre på denne måten, er ikke hverdagskost. Men ifølge rapportene ble Tom Hilde og Sarah Hendrickson et par i vinter.

Siden har han vært på USA-reiser, mens hun har vært i Norge.

Hendrickson skadet seg etter et kjempehopp i Oberstdorf i sommer. Hun hoppet 148 meter i den kjente Schattenbergbakken, hvilket resulterte i en kneskade.

Nå tilbringer hun knallharde timer i treningsstudio.

Skjevt ut Tom Hilde har resultatmessig kommet skjevt ut denne sesongen. I tyske Klingenthal i november havnet han på 33. plass. Han sto over i finske Kuusamo forrige helg. I stedet var han hjemme og trente sammen med Anders Bardal og Anders Jacobsen.

Han føler hoppformen er inne, og akter å få det ut i konkurranse. I morgen og søndag er det individuelle renn i liten og stor bakke på Lillehammer.

- Det kommer til å bli en ekstremt morsomt helg. Det eneste som manglet var at det kom snø. Nå har vi fått det, og det var som bestilt, sier Hilde.

VENTER PÅ TOPPRESULTATER:  Etter en trøblete sesongstart er Tom Hilde (t.v.), Anders Bardal og Anders Jakobsen sultne på suksess. Foto: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet
VENTER PÅ TOPPRESULTATER: Etter en trøblete sesongstart er Tom Hilde (t.v.), Anders Bardal og Anders Jakobsen sultne på suksess. Foto: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer