PÅ LILLEHAMMER:  Tom Hilde og hopperne er klar for miks lagkonkurranse på Lillehammer i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
PÅ LILLEHAMMER: Tom Hilde og hopperne er klar for miks lagkonkurranse på Lillehammer i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Tøff kamp for Tom Hildes hoppkjæreste

Håper å rekke OL.

LILLEHAMMER (Dagbladet): Lillehammer ligger badet i snø etter et snøfall i går. Det skaper tilsynelatende flotte forhold for hopperne, som konkurrerer i miks lagkonkurranse i ettermiddag.

Miks lagkonkurranse innebærer at hver nasjon har med to kvinner og to menn. Det er en relativt ny øvelse i verdenscupen, men som ikke blir en del av OL seinere i sesongen.

Tom Hilde (26) kunne fort ha kommet i en interessant situasjon der han konkurrerte mot sin egen kjæreste, Sarah Hendrickson (19), fra USA. Hun er verdens beste kvinnelige hopper, men er skadet.

I en blogg skriver hun at legen har fortalt at ingenting stopper henne fra å hoppe i januar igjen. Dermed håper hun å rekke OL i Sotsji.

- Ingen kommentar I en twittermelding tidligere i høst tydet mye på at hun ville være tilskuer under helgas renn på Lillehammer.

Når Dagbladet spør Tom Hilde om hun er på plass i OL-byen fra 1994, svarer han:

- Ingen kommentar.

- Enkelt og greit?

- Ja.

- Er hun langt unna å hoppe selv?

- Hun er et stykke unna å hoppe selv, ja.

USA-KJÆRESTE:  Sarah Hendrickson er verdens beste kvinnelige hopper. Foto: NTB Scanpix
USA-KJÆRESTE: Sarah Hendrickson er verdens beste kvinnelige hopper. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Så da vil hun trives som tilskuer i bakken?

- Hun hopper i alle fall ikke i helga.

Ikke hverdagskost At en topphopper av hvert kjønn finner hverandre på denne måten, er ikke hverdagskost. Men ifølge rapportene ble Tom Hilde og Sarah Hendrickson et par i vinter.

Siden har han vært på USA-reiser, mens hun har vært i Norge.

Hendrickson skadet seg etter et kjempehopp i Oberstdorf i sommer. Hun hoppet 148 meter i den kjente Schattenbergbakken, hvilket resulterte i en kneskade.

Nå tilbringer hun knallharde timer i treningsstudio.

Skjevt ut Tom Hilde har resultatmessig kommet skjevt ut denne sesongen. I tyske Klingenthal i november havnet han på 33. plass. Han sto over i finske Kuusamo forrige helg. I stedet var han hjemme og trente sammen med Anders Bardal og Anders Jacobsen.

Han føler hoppformen er inne, og akter å få det ut i konkurranse. I morgen og søndag er det individuelle renn i liten og stor bakke på Lillehammer.

- Det kommer til å bli en ekstremt morsomt helg. Det eneste som manglet var at det kom snø. Nå har vi fått det, og det var som bestilt, sier Hilde.

VENTER PÅ TOPPRESULTATER:  Etter en trøblete sesongstart er Tom Hilde (t.v.), Anders Bardal og Anders Jakobsen sultne på suksess. Foto: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet
VENTER PÅ TOPPRESULTATER: Etter en trøblete sesongstart er Tom Hilde (t.v.), Anders Bardal og Anders Jakobsen sultne på suksess. Foto: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer