Tøff kamp om rettighetene til Champions League

Trolig blir rettighetene solgt stykkevis.

TØFF KAMP: Det vil kosta skjorta å få rettighetene til å vise Real Madrid og de øvrige Champions League-lagene kommende sesong. Trolig vil moroa koste rundt 1,6 milliarder kroner. Foto: AP Photo/Andres Kudacki/NTB Scanpix
TØFF KAMP: Det vil kosta skjorta å få rettighetene til å vise Real Madrid og de øvrige Champions League-lagene kommende sesong. Trolig vil moroa koste rundt 1,6 milliarder kroner. Foto: AP Photo/Andres Kudacki/NTB ScanpixVis mer

MTG har hatt rettighetene for mesterligaen i fotball siden 1992. Denne uken går budfristen ut for neste periode. Trolig vil moroa koste rundt 1,6 milliarder kroner.

Kampanje skriver at det sveitsiske rettighetsselskapet Team Marketing i forrige uke var på besøk i Oslo. Der presenterte selskapet de nye rettighetspakkene som gjelder i tre år fra 2015/16-sesongen. I tillegg til Modern Times Group (MTG) skal også SBS Discovery, TV 2-gruppen og CMore-eierne Bonnier og Telenor ha vært til stede.

- Vi har hatt Champions League i over 20 år, og produktet er bare blitt sterkere og sterkere i løpet av denne perioden. Vi har i dag en veldig sterk interesse i Champions League, sier MTGs danske sportssjef Peter Nørrelund til Kampanje.

Ikke bestemt seg TV 2 nådde ikke opp da de forrige mesterligarettighetene ble solgt i 2011. Sportssjef Bjørn Taalesen sier kanalen ikke har bestemt seg for om de skal legge inn bud denne gangen.

- Når en kjenner relasjonene mellom MTG og Team kan en nok få litt avmaktsfølelse. Men vi er samtidig veldige klare over når budfristen går ut, sier Taalesen.

Fra før sitter han på attraktive rettigheter for Premier League.

Ordknapp Aalbu Trolig blir rettighetene solgt stykkevis. Det skal være én tirsdagspakke, én onsdagspakke og en mindre attraktiv pakke for europaligaen på torsdager. TVNorge-kanalene vurderer mer fotball.

- Ja, vi jobber hele tiden for å utvikle sportsplattformen vår sammen med våre nye eiere. Vi følger med de rettighetene som er der, men hva vi velger å gå for kan vi ikke kommentere, sier sportssjef Jan Erik Aalbu i SBS Discovery.

(NTB)